Чи безпечні бездротові навушники для здоров’я: фахівці дали відповідь

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи безпечні бездротові навушники? Таким питанням, мабуть, ставився кожен перед покупкою цього бездротового аксесуара. Хтось саме через потенційну небезпеку відмовляється від бездротових навушників і продовжує використовувати їх дротові аналоги. Але як все насправді?

Говорити про небезпеку бездротових навушників стали через поширену думку про те, що всі пристрої Bluetooth випромінюють електромагнітні хвилі. А, як відомо, радіація шкідлива для людського організму, особливо за тривалого впливу. І один з найпопулярніших міфів про бездротові пристрої, такі як навушники, полягає в тому, що вони провокують рак.

Так, будь-які гаджети та прилади з бездротовим підключенням випромінюють радіацію. Чи безпечні навушники? Відповідь однозначна: так. Справа в тому, що рівень випромінювання настільки малий, що незначно впливає на людину. Ви повинні пам’ятати, що якщо пристрої Bluetooth шкідливі і можуть призвести до різних захворювань, включаючи онкологічні, регулятори різних країн однозначно заборонили б їх використання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут необхідно пояснити, що є два типи електромагнітного випромінювання: іонізуюче ЕМІ і неіонізуюче ЕМІ. Іонізуюче ЕМІ має високу частоту, яка дійсно може пошкодити клітини ДНК. Таке випромінювання виробляють рентгенівські та МРТ-апарати, радіоактивні відходи, деякі хімічні речовини, такі як плутоній, уран, радій та торій, а також сонце. З іншого боку, неіонізуюче випромінювання має низьку частоту і не становить небезпеки для здоров’я. Таке випромінювання виробляють наші повсякденні гаджети та побутові прилади на кшталт мікрохвильової печі, телевізора, екрана ПК або ноутбука, смартфона, Wi-Fi роутера та бездротових пристроїв, що працюють через Bluetooth.

Зараз недостатньо досліджень, щоб зробити висновок про те, що бездротові пристрої Bluetooth, такі як навушники та інші неіонізуючі гаджети, потенційно небезпечні для людини. І саме з цієї причини вони все ще перебувають у зверненні. Як правило, вони нешкідливі та безпечні для використання.

Але в будь-якому випадку, варто сприймати всю цю інформацію з певною часткою сцептицизму і збалансувати використання цих гаджетів, оскільки вони виробляють невелику кількість радіації.

Знову ж таки, ми повинні взяти до уваги той факт, що бездротові підключення, на зразок Bluetooth і Wi-Fi, належать до категорії неіонізуючого електромагнітного випромінювання. Цей рівень радіації дуже низький і не повинен завдати шкоди здоров’ю користувача.

Однак деякі люди вважають, що тривале використання бездротових навушників викликає головний біль і нудоту. Однак, це не зовсім так. І ймовірний винуватець — звукові хвилі, що походять від навушників, і надмірне виробництво вушної сірки. Як відомо, головна функція утворення сірки у вусі полягає у очищенні чи захисті внутрішнього вуха. Гучний звук із навушників викликає надмірне виділення вушної сірки для самозахисту. Таким чином, навушники викликають роздратування, а гучний звук фактично змушує барабанні перетинки працювати швидше, що призводить до тимчасових головних болів.

Як згадувалося на початку, рак, викликаний пристроями Bluetooth, – це лише міф.

Наскільки шкідливими є бездротові навушники в порівнянні з провідними? Обидва пристрої загалом безпечні. Однак великою перевагою бездротових навушників є їхня зручність, особливо при використанні «на ходу». Крім того, використовуючи бездротові навушники, ви можете нарешті забути про шнури, розплутування яких забирає багато часу.

Ні дротяні, ні бездротові навушники не становлять жодного ризику для здоров’я, і ​​вибір, по суті, повністю залежить від ваших особистих переваг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.