Як зрозуміти, що ваш телефон прослуховують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви ніколи не помічали, що ваш смартфон знає вас краще, ніж будь-хто? Наприклад, якщо ви говорите про щось і тут же бачите тему розмови на екрані у вигляді реклами, може скластися враження, що за власником стежать або пристрій оснащений “жучком”.

Чому іноді здається, що смартфони підслуховують

Багато користувачів відзначають, що телефони видають у потрібний момент ту рекламу або посилання на тему, яка їм потрібна в цю хвилину або період часу. І в таких ситуаціях питання напрошується саме по собі: смартфон підслуховує господаря чи це параноя?

Наприклад, ви зі знайомим розмовляли про те, що непогано було б вирушити на вихідні в якесь найближче місто або торговий центр. І наступного дня можна побачити, що гаджети показують всілякі пропозиції про квитки і готелі або про магазини в ТЦ. Але тут немає нічого дивного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це доводять професіонали з компанії Вандера, які провели спеціальний експеримент. Він полягав у тому, що пара людей відключила всі додатки на телефонах і залишилася в кімнаті на деякий час, розмовляючи про котячі корми.

Що показав експеримент

І в результаті експерименту нічого не виявилося. Реклами кормів у смартфонах після увімкнення інтернету та додатків не було. На основі цього результату можна вважати, що телефони не прослуховують власників.

Як гаджети дізнаються, що нам потрібно

Ось ще один доказ: працівники сфери інтернет-комунікацій стверджують, що смартфон не може прослуховувати людину. Це неприпустимо з моральної точки зору.

У телефонах від деяких виробників справді є така функція. Але вона створена тільки для того, щоб пропонувати власнику пристрою актуальні для нього рекламні пропозиції. Жодної особистої інформації гаджет не збирає і не передає третім особам.

Чи можна бути впевненим, що вас не підслуховують через смартфон

Наразі більшість російських експертів схиляються до думки, що людину підслуховують не тільки смартфони, а й комп’ютери та планшети. Не можна повністю заперечувати цей факт, але слід визнати, що ця думка досить оригінальна.

Реклама, яку видно в браузері – це робота майстрів-таргетологів, які ретельно відбирають аудиторію за певними ознаками для показів оголошень. Напевно під час розмови про подорож ви забивали в пошук потрібне значення: наприклад, режим роботи торгового центру або квитки на літак. Звідси і беруться актуальні для вас пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.