Чому виробники смартфонів відмовляються від підтримки карт пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони стають тоншими

І складніше. А під карту потрібен додатковий простір, що дає складнощі у проектуванні нових гаджетів. Мине час і фізичної сімкарти не буде – у всіх пристроях буде eSIM. Разом із звичайною сімкою піде в минуле і слот для карти пам’яті – це природний процес еволюції гаджетів.

Пам’яті у смартфонах стає більше

Зараз вже можна знайти цілком бюджетний смартфон зі 128 гігабайтами пам’яті. А куди вже більше? Навіщо у такому разі потрібна картка пам’яті? Скоро взагалі всі смартфони стартуватимуть з об’єму від 128 гігабайт, а топові моделі матимуть мінімум 512.

Карта памяти ненадежна

У будь-який момент користувач може втратити дані, які збережені на мініатюрній картці пам’яті – така особливість у цих аксесуарів. Довіряти на 100% картці пам’яті не варто. А користувачі, як правило, купують найдешевший накопичувач, а потім отримують від цього проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятайте! Не варто зберігати дані зі смартфона на карті пам’яті в єдиному екземплярі. Також це стосується будь-яких примітивних накопичувачів, таких як класична флешка USB. Краще зберігати дані у довгостроковій перспективі на звичайному HDD накопичувачі, який також можна підключити до смартфону.

Не всі програми можуть працювати на картці пам’яті

Android смартфони мають таку особливість — не всі програми можуть бути встановлені на карту пам’яті. Причина тут у швидкості — швидкість картки пам’яті набагато нижча, ніж швидкість внутрішнього сховища смартфона. І найпопулярніші програми, які ще й працюють у фоні, не можуть коректно працювати з карткою пам’яті.

Активно розвиваються хмарні сховища

З розвитком мобільного зв’язку та Wi-Fi точок, набули поширення хмарні сховища. Можна завантажувати інформацію на віддалений сервер, а потім одержувати її. Минуть роки і постійна пам’ять у смартфоні може бути мінімальною – з розвитком 5G мереж можна буде зберігати програми та файли на віддаленому сервері.

Також виробники отримують тут додаткову вигоду за продаж передплати сховищ. Особливо, це робить Apple – безкоштовного обсягу користувачеві явно не вистачить, а iPhone ніколи не було слота під карту пам’яті. І якось користувачі це пережили?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.