Чому у смартфонах немає радіо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той час, коли був активний розвиток смартфонів, майже в кожному апараті було вбудоване FM-радіо. Користуватися ним було просто – достатньо вставити дротову гарнітуру в гніздо: вона виконувала роль антени. Але в сучасних смартфонах часто опція радіоприймача просто відсутня. Невже розробникам шкода додати таку корисну функцію, як радіо?

Блог системного адміністратора ретельно проаналізував ситуацію і вирішив вам розповісти чому так вийшло. Не забудьте передплатити мій блог і поставити лайк.

Смартфони стають тоншими

Якщо раніше місця всередині смартфона було багато, то зараз триває тенденція до дуже тонкого корпусу. Адже всередину тонкого корпусу крім модулів Wi-Fi, Bluetooth, і всього іншого, потрібно додати чіп, який прийматиме радіо. На жаль, у сучасному та не бюджетному смартфоні такої опції бути не може. Зате в недорогих пристроях часто-густо можна зустріти FM радіо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Радіо стали менше слухати

Сам, якщо чесно, не пригадаю у яких ситуаціях за останні 10, а то й більше років я слухав радіо. Тільки в машині, але наслухаєшся так, що більше й не хочеться. Зараз дуже багато музики в інтернеті, яку можна вибрати. Тим більше, що кожен користувач може скласти свій плейлист, а деякі сервіси дозволяють кешувати mp3 на пристрої, щоб прослуховувати офлайн. На жаль, популярність радіо знижується — його, до речі, і не думають переводити в цифровий формат, як це було з телебаченням. Немає сенсу.

Відмова від дротової гарнітури

Подивіться на вулицю — рідко хто використовує дротову гарнітуру. Зараз буквально за 1-2 тисячі рублів можна купити бездротові Bluetooth навушники: провід йде у минуле. А для гарного прийому FM радіо потрібна антена, роль якої виконувала провідна гарнітура. Навряд чи в майбутньому FM-радіо в смартфоні буде популярним, щоб виробники його активно впроваджували. Також багато брендів вже відмовляються від 3.5 мм порту для навушників задля економії простору всередині девайсу.

Великий вибір онлайн-радіостанцій

Скільки можна «зловити» радіостанцій у діапазоні FM? Ну 20, може 30. А в інтернеті радіостанцій понад 2000! Користувач може вибрати радіо на свій смак – правда, для прослуховування потрібен буде доступ в інтернет. До того ж, цифрове радіо через інтернет за якістю буде набагато кращим за аналогове.

Також варто розуміти, що вбудований у смартфон FM приймач за своїми характеристиками, швидше за все, сильно поступатиметься будь-якому переносному (навіть самому недорогому) і на значному віддаленні від міста ви навряд чи щось почуєте. А в умовах мегаполісу завжди є доступ до мережі.

Але це не означає, що немає смартфонів з радіо — вони є і ще певний час будуть популярними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.