Що робити, якщо AirPods потрапили у воду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після виходу бездротові навушники AirPods стали одним з найпопулярніших пристроїв від компанії Apple. У продаж вони надійшли у 2016 році, коли переважну більшість мобільних пристроїв випускають із захистом від вологи. Чи є такий захист у AirPods?

Чи бояться AirPods води

Компанія Apple офіційно не заявляла про водонепроникність своїх бездротових навушників AirPods, але користувачі самі провели тест, і результат виявився позитивним.

Навушники з футляром вирішили випрати в пральній машинці (зімітували ситуацію, коли користувач забув дістати AirPods з кишені). Під час півгодинного прання навушники випали з футляра і пралися окремо, потім їх занурили у воду на 30 см. На подив навушники продовжили працювати, як і раніше, без будь-яких перешкод.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звісно, це не дає 100 % гарантії того, що з ними можна плавати або постійно занурювати у воду, але можна бути більш-менш упевненим, що піт або середній дощ не виведуть AirPods з ладу.

Що робити, якщо навушники намокли

Навіть після позитивних результатів тестів не варто з повною впевненістю залишати намоклі навушники без уваги. У будь-якому разі їх необхідно просушити.

Це можна зробити двома способами:

  • Звичайне просушування. Якщо ви потрапили під сильну зливу або впустили AirPods у воду, то навушники необхідно вийняти з футляра, протерти насухо ганчіркою або серветкою і залишити сохнути на рушнику. Для повної впевненості можна покласти на ніч навушники в рис.
  • Спеціальне просушування. Звичайне просушування прибирає вологу зовні, але велика кількість води залишається всередині навушників. В Apple Watch Series 2 і вище є спеціальна технологія, яка попереджає про те, що в динаміки годинника потрапила вода. Після повідомлення необхідно повернути коліщатко Digital Crown, і годинник відтворить низькочастотний звук, який виштовхне воду з Apple Watch. На основі цієї технології один із розробників створив спеціальну команду Water Eject для Siri. Ця команда доступна для iPhone, але якщо до нього під’єднані навушники, то звук відтворюватиметься на них. Щоб використовувати цю функцію, необхідно встановити на iPhone застосунок “Команди” і завантажити Water Eject. Після цього Siri реагуватиме на сказану вами фразу і виштовхуватиме воду з динаміка.

Компанія Apple зробила все для комфортного використання навушників у повсякденному житті. Навушниками комфортно користуватися в будь-яку погоду, але навіть після вдалих результатів тестів і появи спеціальної технології просушування варто звертати увагу на потрапляння вологи і своєчасно її видаляти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.