Статті

Чим відрізняється ігровий ноутбук від звичайного

Share

Ви перебуваєте в складному процесі вибору ноутбука, але не можете вирішити, якому варіанту віддати перевагу – ігровому чи звичайному.

Ми розповімо, чим відрізняються ці гаджети, щоб вам було простіше прийняти зважене рішення. Якщо у вас уже є ноутбук, наша стаття допоможе зрозуміти, підходить він для ігор чи ні.

Особливості звичайного ноутбука

Ці ноутбуки ні на чому не спеціалізуються і можуть виконувати широкий спектр повсякденних завдань: серфінгу в інтернеті, роботи з офісними додатками, надсилання електронних листів і перегляду фільмів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Їх зручно носити з собою, важать такі пристрої від кілограма до двох.

Залежно від виконуваної роботи акумулятор може підтримувати працездатність пристрою від 4 до 6 годин. Для повного заряджання акумулятора потрібно від однієї до двох годин.

Під клавіатурою ноутбука знаходиться безліч деталей, а місця там небагато. Через це процесори ноутбуків нагріваються сильніше, ніж процесори настільних комп’ютерів. Порівняно з настільним ПК усі завдання виконуються трохи довше через менш потужні процесори.

Замінити процесор у ноутбуці практично неможливо. Єдиними частинами ноутбука, які можна проапгрейдити, є жорсткий диск і оперативна пам’ять.

Особливості ігрового ноутбука

Головне завдання ігрових ноутбуків максимально поліпшити ігровий процес і зробити його комфортним.

Через велику кількість деталей ігрові ноутбуки, як правило, важчі за звичайні. Залежно від моделі ігрові ноутбуки можуть важити від 2 до 4 кілограмів.

Звісно, оснащення сучасними, потужними процесорами, високопродуктивними графічними процесорами, системами охолодження та великим об’ємом оперативної пам’яті впливає на ціну. За можливість грати у важкі ігри з якісною графікою та без зависань доводиться платити.

В ігрових ноутбуках усі комплектуючі працюють у режимі максимальної продуктивності, що дуже швидко розряджає батарею. Незважаючи на те що батареї ігрових ноутбуків більш ємні, час їхньої автономної роботи не перевищує двох годин. Тому перш ніж зануритися в битву з лиходіями або вирушити в космічну подорож, подбайте про розташовану в межах досяжності розетку.

Яскравий дизайн – ще одна фішка ігрових ноутбуків. Великі ігрові ноутбуки, такі як Asus ROG, Asus TUF, Lenovo Legion, Dell Alienware, легко відрізнити за зовнішнім виглядом. Виглядають такі пристрої набагато привабливіше, ніж звичайний робочий гаджет.

Різниця між звичайним та ігровим ноутбуком

Автономність

Звичайні ноутбуки можуть працювати від батареї 4-6 годин і навіть 8 годин. Акумулятора геймерського гаджета вистачить максимум на 2 години.

Продуктивність

Звичайні ноутбуки виконують завдання із середньою швидкістю, залежно від того, які комплектуючі використовував виробник. На ігрові ноутбуки встановлюють високоякісні деталі, тому продуктивність у них буде вищою.

Довговічність

Робочі конячки можуть пропрацювати до 10 років, а за належного догляду і довше. Ми знаємо унікальний випадок, коли ноутбук справно працює вже 17 років. Звичайно, сучасне ПЗ йому не потягнути, але сам факт…

Термін життя ігрових ноутбуків близько 5 років, високі навантаження швидко зношують апаратну частину пристрою.

Вага

Звичайні ноутбуки важать менше, ніж ігрові, тому що в них використовується менше деталей.

Ціна

Вартість пристроїв сильно залежить від характеристик. Але ігровий ноутбук завжди буде дорожчим за звичайний.

Висновок

Основна відмінність ігрових ноутбуків від звичайних полягає в комплектуючих. Пріоритет у робочих пристроях віддано енергоефективності, а не продуктивності. Вони дешевші, легші та можуть довше працювати від батареї.

Ігрові ноутбуки можна розглядати як заміну портативним настільним комп’ютерам. Вони оснащені високопродуктивними процесорами та графічними картами і створені для роботи з важким програмним забезпеченням. Малий час автономної роботи і велика вага – їхні головні недоліки.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024