Прихований розділ налаштувань у Telegram – що там корисного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram завоював велику популярність, зокрема й завдяки широкому списку детальних налаштувань. Більшість із них доступні за замовчуванням в однойменному розділі програми, який може відкрити будь-який користувач. Але при цьому в месенджері є і прихований розділ налаштувань.

Як відкрити прихований розділ налаштувань у Telegram?

Приховане меню в Telegram відкривається за тим самим принципом, що й меню розробника на смартфонах Android. Щоб воно з’явилося на екрані, потрібно:

  • Відкрити месенджер на телефоні.
  • Вибрати розділ “Налаштування”.
  • Прогорнути його повністю і нижче списку підрозділів знайти рядок “Telegram для Android v… store bundled”.
  • Швидко натиснути на цей рядок 10 разів, після чого утримувати рядок довгим натисканням.
  • Утримувати його ще раз після появи відповідного повідомлення.

Після цього на екрані з’явиться список прихованих налаштувань Telegram. Багато налаштувань у прихованому меню створені для розробників і просунутих користувачів, але деякі будуть корисними і новачкам. Нижче розповімо, які функції може виконувати меню налагодження в месенджері Telegram.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прибрати невідомі контакти зі списку

Деякі користувачі стикаються з проблемою, коли в Telegram починають з’являтися невідомі контакти – на телефон надходить повідомлення про їхню реєстрацію в месенджері. Таке трапляється з кількох причин, наприклад, синхронізації номерів з іншого облікового запису, установлення іншої SIM-картки в смартфон тощо.

Позбутися невідомих чатів у месенджері можна, якщо скористатися функціями з прихованого меню – за допомогою них можна перезавантажити контакти і прибрати ті, які не зберігав сам користувач. Для цього необхідно:

  • Активувати меню налагодження в Telegram.
  • У ньому вибрати пункт “Перезавантажити контакти”.
  • Потім натиснути на пункт “Скинути контакти”.

При цьому вже наявні чати не видаляться. Зникнуть тільки ті контакти, які могли опинитися в “прихованому списку” Telegram, наприклад, під час синхронізації з іншими обліковими записами (Google, Яндекс та інші) або після встановлення в телефон чужої SIM-карти (месенджер міг “синхронізуватися” і з її номерами).

Одночасно прочитати всі чати

Якщо в Telegram накопичилося багато непрочитаних чатів, повідомлень у групах або на каналах, їх усі можна позначити прочитаними в одне натискання. Для цього в меню налагодження знадобиться вибрати пункт “Позначити все як прочитане”. Після цього в списку чатів усі непроглянуті повідомлення вважатимуться переглянутими, а надокучливі значки з кількістю нових повідомлень зникнуть.

Швидко очистити кеш усіх чатів

Telegram зберігає в пам’яті телефону всі надіслані в чатах фото, відео та інші файли – якщо не видалити їх вручну або не виставити автовидалення, ці дані забиватимуть пам’ять пристрою. Очистити їх можна і через звичайні налаштування, але в меню налагодження це можна зробити ще швидше. Для цього знадобиться вибрати дію “Скинути кеш чатів”, після чого пам’ять на смартфоні звільниться від тимчасових файлів месенджера. При цьому ті файли, які власник завантажував вручну (наприклад, зберігав фотографії в галерею) залишаться недоторканими.

Вимкнути вбудовану камеру

Для зйомки або відео всередині програми використовується камера Telegram, а не та, що встановлена на смартфоні. Йдеться про застосунок камери, у якому у власника можуть бути персональні налаштування, наприклад, для зйомок у нічному режимі. Щоб отримати чіткіші та якісніші кадри, може знадобитися змінити камеру Telegram на ту, що встановлена на телефоні. Для цього потрібно вибрати пункт “Вимкнути вбудовану камеру”. За необхідності її можна увімкнути назад тим самим способом.

Очистити кеш надсилання файлів

Ще один спосіб звільнити пам’ять у смартфоні – очистити кеш відправлених файлів самим користувачем. Якщо власник облікового запису часто надсилає в чатах фото і відео, то ці файли дублюються і у вигляді кешу. Щоб його очистити, необхідно вибрати пункт “Очистити кеш відправки файлів” у меню налагодження Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.