Статті

Названо декілька мінусів сучасного ноутбука

Share

Нещодавно приятель купив ноутбук у середньому ціновому діапазоні і був вкрай незадоволений. На основі цього я вирішив написати цю статтю. Можливо, це комусь допоможе. Особливо тим, кому не принципово, чи нова модель і чи є різні навороти, але ноутбук потрібен.

Дуже мало портів

Раніше в ноутбуках було безліч найрізноманітніших портів. Але все спрощується, ноутбуки стають тоншими. У сучасному лептопі можуть бути всього два USB Type-A порти. Є моделі, де взагалі немає Type-A, а є USB Type-C. Притому один Type-C буде задіяний для зарядки ноутбука. Доводиться купувати USB-розгалужувач, щоб отримати потрібну кількість гнізд.

Також у нових пристроях уже відсутній порт VGA для підключення до застарілих моніторів. Тільки HDMI або його mini-версія, якої просто може не бути у зовнішнього монітора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Занадто кволий корпус

У недорогих і середньобюджетних лептопів дуже тонкий пластик. Це призводить до того, що навіть при невеликому ударі по корпусу може виникнути тріщина. У приятеля так вона пішла з тієї причини, що він переносив відкритий ноутбук однією рукою. Моделі з алюмінієвим корпусом набагато міцніші, але водночас значно дорожчі.

Відсутність можливості модернізації

Навіть у дорогих ноутбуках можливість модернізації може бути відсутня. Процесор уже давно впаяний у плату, також часто й оперативну пам’ять розпаюють на платі, і SSD-накопичувач. Це, звісно, мінус – ноутбук із 4-ма гігабайтами пам’яті за кілька років перетвориться на пристрій, яким складно буде користуватися. Зроблено це з двох причин:

  • Щоб люди частіше міняли самі пристрої;
  • Зробити корпус лептопа тоншим.

Windows 11 на борту

Багато пристроїв за замовчуванням мають ліцензійну Windows 11, яка не подобається користувачам. Також сучасна ОС потребує трохи більше ресурсів, ніж Windows 10. Доводиться робити “даунгрейд” і ставити стару версію Windows, щоб комп’ютер нормально працював, і вирішувати проблеми з ліцензією. Зараз навіть на найдешевший лептоп виробник встановлює 11-ту версію Windows.

Квола клавіатура

Практика показує, що при дуже активному використанні починаються проблеми з клавіатурою. На цю недугу в основному хворіють бюджетні лептопи. На жаль, у сервісному центрі навряд чи вирішать питання при фізичній поломці, а заміна клавіатури може коштувати як половина бюджетного лептопа. У мого приятеля через 3 місяці стала вилітати одна клавіша – довелося використовувати суперклей для надійної фіксації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024