Статті

П’ять способів зарядити ноутбук без зарядного пристрою

Share
Час читання: 4 хв.

Дуже прикро, коли ваш ноутбук розряджається, а ви забули зарядний пристрій. Спробуйте ці способи заряджання ноутбука без адаптера.

Якщо ноутбук MacBook, Lenovo, HP, Dell або аналогічний розрядився, але ви забули зарядний пристрій, спробуйте ці способи підзарядки батареї без оригінального адаптера живлення.

Легко забути взяти із собою зарядний пристрій для ноутбука. Заряд батареї ноутбука вистачає на кілька годин роботи, тому ви повинні тримати ноутбук зарядженим, щоб виконувати необхідну роботу.

Далі ви дізнаєтеся про альтернативні способи заряджання ноутбука без оригінального зарядного пристрою. Ми також обговоримо, чи безпечно взагалі заряджати ноутбук без офіційного зарядного пристрою.

1. Зарядіть ноутбук за допомогою банку живлення

Подібно до того, як ви заряджаєте свій смартфон за допомогою банку живлення, коли немає іншого способу підзарядити його, ви також можете використовувати банк живлення для заряджання ноутбука.

PowerCore+ 26800mAh PD power bank від Anker – чудовий вибір для заряджання вашого ноутбука Apple, Dell, Lenovo або іншого ноутбука, оскільки він видає близько 20 вольт енергії. Крім того, ви заощадите кілька доларів, ознайомившись з нашим оглядом найкращих банків харчування у продажу.

Як правило, уникайте банків живлення, які видають лише 5 В, оскільки більшості ноутбуків потрібне живлення 8-12 В. Вибирайте ті, які підтримують заряджання ноутбука та USB-C (ранні покоління ноутбуків з USB-C не підтримують заряджання).

2. Зарядіть ноутбук від автомобільного акумулятора

Якщо у вас немає можливості використовувати power bank, акумулятор автомобіля може зарядити ноутбук без зарядного пристрою, але вам знадобиться інвертор для перетворення постійного струму з автомобіля в змінний.

Такий аксесуар, як інвертор BESTEK 300W Power Inverter, видає до 300 Вт – більш ніж достатньо для живлення ноутбука! Хоча вам доведеться залишити інвертор десь на підлозі автомобіля, ви все одно зможете брати ноутбук із собою в машину та на вулицю, що відмінно підходить для початківців.

3. Придбайте зарядний пристрій USB-C Power Delivery

Якщо у вас немає пауербанку або ви не можете зарядити ноутбук від автомобільного акумулятора, ще одне гарне рішення – адаптер живлення USB-C з кількома портами, який іноді називають зарядним пристроєм USB PD.

Звичайно, ці речі повинні бути підключені до мережі, а не бути джерелом живлення власними силами, як power bank. Настільний зарядний пристрій USB C PD 108W від Satechi (або вашого улюбленого бренду) зарядить ноутбук так само, як і power bank.

Вибирайте зарядний пристрій із правильним поєднанням портів USB для підтримки всіх пристроїв. USB-C має менший роз’єм овальної форми, який є двостороннім і призначений для передачі набагато більшої потужності на більш високих швидкостях, ніж старіший порт USB-A. Це робить його чудовою альтернативою для заряджання комп’ютера, коли у вас немає зарядного пристрою. Крім того, адаптери живлення, сумісні з протоколом USB Power Delivery (USB PD), мають захист від перезарядки, перегріву тощо. Таким чином, вони є одним із найбезпечніших способів заряджання через USB-C.

4. Інвестуйте в універсальний адаптер живлення

Приємно усвідомлювати, що є ще один спосіб зарядити батарею ноутбука, не вдаючись до допомоги офіційного зарядного пристрою, але якщо ви встановите надто високу напругу під час використання універсального адаптера живлення, ви, швидше за все, отримаєте мертву або несправну батарею.

Зазвичай він поставляється зі змінними наконечниками, причому підтримується багато різних брендів. Деякі акумулятори навіть працюють від 12-вольтового прикурювача вашого автомобіля, що робить їх по-справжньому портативними.

5. Використовуйте суперакумулятор для ноутбука

Супербатареї – це як другі або запасні батареї для вашого ноутбука. Вони мають різні кабелі для зарядки, і вони замінюють оригінальну батарею ноутбука.

Купуючи, переконайтеся, що вона підходить до вашого ноутбука і має правильний розмір. Супербатареї залежать від конкретного бренду і можуть не підійти до ноутбука, якщо вони не були спеціально розроблені для нього. Цей метод неефективний, тому його можна використовувати лише в екстрених випадках.

6. Тримайте запасний акумулятор для екстрених випадків

Ноутбук з батареєю, що сів, може вбити вашу продуктивність. Заздалегідь подбайте про запасний акумулятор, але вибирайте його для конкретної марки та моделі ноутбука.

На відміну від супербатарей, це звичайні батареї, для яких не потрібні різні кабелі для заряджання. Запасний акумулятор – це порятунок для тих випадків, коли батарея ноутбука розрядилася, а жоден з альтернативних способів заряджання в даний момент недоступний.

7. Використовуйте USB-порт комп’ютера для заряджання

Ви можете підключити ноутбук за допомогою кабелю до порту USB-C іншого комп’ютера, щоб зарядити його батарею. Порти USB-A не працюватимуть, тому обов’язково підключіть ноутбук до порту USB-C комп’ютера.

Однак слід мати на увазі, що якщо зарядний пристрій або порт для заряджання не можуть забезпечити необхідну напругу, ноутбук буде заряджатися повільніше, ніж зазвичай. Це нормально, і турбуватися нема про що.

8. Купуйте зовнішній зарядний пристрій

Зовнішній зарядний пристрій дозволяє зарядити акумулятор ноутбука, якщо він не заряджається через несправність материнської плати або гнізда постійного стру

Якщо комп’ютер має знімний акумулятор, вийміть його та встановіть на зовнішній зарядний пристрій. Підключіть зарядний пристрій до мережі та зачекайте, доки миготливі індикатори не покажуть, що процес завершено, а потім знову вставте батарею в ноутбук. Ось і все – ви готові до роботи!

Вибирайте зовнішній зарядний пристрій спеціально призначений для вашої машини. Зовнішні зарядні пристрої не універсальні з ноутбуками різних марок.

9. Використовуйте телефон або планшет для заряджання ноутбука

Багато смартфонів, наприклад Samsung, та деякі планшети, наприклад iPad, підтримують зворотну зарядку, тобто працюють як USB-банки живлення.

Android може знадобитися ввімкнути цю функцію в налаштуваннях. В іншому випадку підключіть ноутбук до порту USB-C планшета, щоб швидко зарядити його, коли це найбільше необхідно.

Проте, щоб уникнути перегріву акумулятора телефону або планшета, який може скоротити термін його служби, слід обмежити зворотне заряджання лише екстреними випадками.

Чи безпечно заряджати ноутбук без офіційного зарядного пристрою?

Якщо напруга та потужність не відповідають специфікаціям оригінального зарядного пристрою вашого ноутбука, використання різних методів заряджання може бути небезпечним. Офіційний зарядний пристрій або його схвалена заміна – найкращий спосіб безпечної зарядки ноутбука за будь-яких сценаріїв. Ще одне поширене питання, яке ми вже розглядали раніше, – “Чи варто постійно залишати ноутбук включеним до розетки?”.

На жаль, на нього немає простої відповіді:

Чи залишає ноутбук увімкненим в розетку акумулятор? Так, руйнує. Цікаво, що промисловість в цілому, схоже, не дійшла єдиної відповіді на питання про те, чи використовувати ноутбук від мережі змінного струму або батареї.

Більшість виробників радять не залишати ноутбук постійно підключеним до мережі.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Apple готує термінове оновлення iOS 18.0.1, а iOS 18.1 затримається

    Поки розробники продовжують тестувати iOS 18.1, Apple готується до релізу iOS 18.0.1 для всіх сумісних…

    02.10.2024

    Tencent може викупити компанію Ubisoft

    За інформацією видання, Tencent може придбати компанію Ubisoft. Зниження вартості акцій Ubisoft на 83% пов'язане…

    02.10.2024

    Samsung Galaxy S25+ здивує своїми характеристиками

    За характеристиками Samsung Galaxy S25+ перевершить попередника за всіма параметрами. Що відомо Samsung Galaxy S25+…

    02.10.2024

    Microsoft представила оновлення Windows 11 з функціями ШІ

    Оновлення стало доступним для всіх бажаючих. Воно включає безліч функцій штучного інтелекту. Компанія Microsoft представила…

    02.10.2024

    Apple продовжує розробку MacBook зі скляним корпусом і віртуальними елементами управління

    Apple зробила революцію на ринку смартфонів, відмовившись від фізичної клавіатури, і, схоже, тепер прагне зробити…

    02.10.2024

    Павло Дуров заявив, що Telegram вже кілька років здає злочинців

    Telegram вже кілька років розкриває дані небезпечних злочинців: їх номери телефонів та IP-адреси. Про це…

    02.10.2024