Статті

П’ять речей, які потрібно зробити перед продажем смартфона

Share

Хороший смартфон коштує дорого. І багато людей вважають за краще продавати старі мобільники, щоб хоч якось компенсувати розтрати на новий.

При цьому важливо пам’ятати: старий смартфон – це не просто стара іграшка. Він містить багато особистої інформації. Частину даних ви напевно захочете перенести в новий пристрій. Тому перед тим, як позбуватися старого смартфона, потрібно зробити кілька речей.

1. Перенести контакти

Хмарні служби зберігання зробили перенесення контактів дуже простою операцією. Крім того, перехід з одного смартфона на інший у межах однієї екосистеми (наприклад, з айфона на айфон) спрощується за рахунок синхронізації даних.

Перенесення контактів між смартфонами від різних виробників може виявитися трохи складнішою процедурою. Наприклад, якщо ви переходите з Android на iPhone (або на Windows Phone), ви можете скористатися своїм обліковим записом Google, щоб виконати імпорт контактів у хмару, а потім працювати з ними через застосунок Google Диск уже на iOS. Для переміщення даних безпосередньо з Android в iCloud або OneDrive знадобиться додаткове ПЗ, наприклад, Move to iOS для Android.

Для зворотного випадку (перехід з iPhone на Android) теж можна використовувати обліковий запис Google і хмарний диск. Якщо контакти зберігаються в iCloud, переносити їх доведеться вручну. Те ж саме потрібно зробити, якщо ви переміщуєте контакти з облікового запису Microsoft Outlook.

2. Зробити бекапи додатків

Це трохи складніше, ніж перенесення контактів. Мобільні програми, якими ви користуєтеся щодня, з плином часу накопичили багато даних. Якщо ви не хочете їх втрачати, знадобиться резервне копіювання. В Android є вбудований інструмент резервного копіювання, але він зберігає тільки дані про встановлені додатки. Пов’язана з ними інформація, на жаль, не зберігається.

Але для цієї мети можна використовувати сторонні програмні рішення, наприклад, Helium. Резервну копію потрібно перенести на новий смартфон, розпакувати і користуватися улюбленими програмами, не налаштовуючи їх заново.

Якщо додаток пов’язаний з вашим обліковим записом Google, турбуватися не доведеться: коли ви ввійдете в обліковий запис на новому пристрої, старі дані будуть доступні.

На iOS резервне копіювання відбувається легко, завдяки інструментам iTunes.

3. Скопіювати медіафайли

Хмарні сховища допоможуть і під час перенесення медіабібліотеки. Перемістіть фотографії, відео, музику, документи та інші важливі файли на віддалений сервер, а потім скачайте їх звідти на новий пристрій.

З цією ж метою можна використовувати і SD-карту. Але проблема в тому, що все менше смартфонів сьогодні мають слот під microSD, а на айфонах його в принципі ніколи й не було. Можна викрутитися і перенести медіа за допомогою звичайної USB-флешки. Тоді знадобиться OTG-кабель для підключення її до смартфона (старі та деякі бюджетні моделі функцію OTG не мають).

4. Витягнути SIM-картки

Якщо разом із новим смартфоном ви придбали ще й нову сім-карту, постарайтеся не забути про стару. Перед тим, як віддавати пристрій покупцеві, перевірте про всяк випадок, чи не залишилася вона в слоті (те ж саме стосується і карти пам’яті).

5. Зробити повне скидання

Скидання до заводських налаштувань позбавить непотрібний смартфон від усіх особистих даних, включно з медіафайлами, кешем застосунків і користувацькими налаштуваннями. Цю операцію слід виконувати в останню чергу: якщо зробити повне скидання завчасно, ви втратите важливу інформацію, а повернути все, як було, вже не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    iPhone 15 застарів ще до виходу iPhone 16 без підтримки розумного ШІ від Apple

    В останні роки новини Apple вже не приваблюють десятки мільйонів людей по всій планеті, але…

    17.06.2024

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024

    Названо поширені помилки користувачів смартфонів

    Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих…

    17.06.2024

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024