Статті

Названо додатки, які не можна встановлювати на смартфон

Share

Навіть встановлюючи на смартфон додаток з офіційного каталогу Google або Apple, не можна бути впевненим у безпеці свого гаманця та особистих даних. Є кілька категорій мобільних програм, скачування і встановлення яких краще уникати.

По-перше, у випадку з Android це файли APK, завантажені з неавторизованих джерел і встановлювані вручну. Вбудована реклама – це менше із зол, з яким можна зіткнутися, тому що найчастіше ці додатки, невідомо ким написані або модифіковані, можуть красти паролі та інші цінні дані. Особливо обережним потрібно бути з банківськими додатками – їх потрібно качати тільки з офіційних джерел.

По-друге, не варто встановлювати додатки із сумнівною підпискою – астрологічними прогнозами, ворожіннями, передбаченням майбутнього або гороскопами. Оформивши підписку, людина забезпечує шахраїв заробітком на рівні кількох тисяч гривень на місяць. Наприклад, один із таких застосунків пропонує поворожити за лініями на руці – він фотографує долоню, а для “розшифровки” вимагає оформити дорогу підписку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-третє, це підробки, що маскуються під відомі додатки. Наприклад, гра про гусака Untitled Goose Game, від якої всі божеволіють, ніколи не виходила для Android-пристроїв, але в Google Play вже розмістилося безліч підробок під неї. У кращому разі вони показуватимуть надокучливу рекламу, у гіршому – можуть зажадати доступ до SMS, контактів та інших особистих розділів смартфона, а заодно спробують вкрасти який-небудь пароль через підроблену форму авторизації.

По-четверте, існує окрема категорія застосунків, що маскуються під корисні інструменти і намагаються проникнути туди, куди не слід. Наприклад, застосунок для погоди, що вимагає доступ до камери і SMS, або ліхтарик, якому раптом необхідний аудіозапис дзвінків або зчитування адресної книги. За цим потрібно стежити.

По-п’яте, альтернативні клієнти соціальних мереж. Так, серед них є перевірені додатки, однак у багатьох випадках вони намагаються просто викрасти логін і пароль, щоб потім проникнути в обліковий запис. А якщо цей пароль використовується для входу в акаунти на інших сайтах, то небезпека втратити особисту інформацію або стати злісним розповсюджувачем спаму зростає багаторазово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Штучний інтелект може обманювати, блефувати та прикидатися людьми

    Вчені з Массачусетського технологічного інституту виявили безліч випадків, коли системи штучного інтелекту обманювали людей. Відповідне…

    20.05.2024

    Стало відомо коли Apple випустить нову смарт-мітку AirTag 

    Трекер предметів AirTag наступного покоління від Apple може бути випущений у середині 2025 року. Про…

    20.05.2024

    Відомий інсайдер розповів про функції штучного інтелекту в iOS 18

    В останньому випуску свого розсилки Марк Гурман детальніше розповів про те, чого варто очікувати від…

    20.05.2024

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024