Експерт розповів, чи варто встановлювати антивірус на смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку експерта нашого порталу, без антивіруса цілком можна обійтися. Вбудований захист в Android та iOs більш ніж достатній для того, щоб смартфон не могли зламати.

“Небезпека для смартфонів сильно перебільшена, якщо ви дотримуєтеся мінімальних норм цифрової гігієни”, – підкреслив експерт.

Правила цифрової гігієни

По-перше, не потрібно встановлювати програми з невідомих джерел. Також не варто відкривати посилання від невідомих людей або тих, хто зазвичай їх не надсилає, додав експерт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Шахраї, як правило, використовують елементи соціальної інженерії. Вони телефонують вам, кажуть, що вони зі служби безпеки банку, виманюють ті чи інші відомості. Ніколи не розмовляйте з незнайомцями”, – зазначив аналітик.

Водночас дуже часто смартфони зламують і знайомі люди, підкреслив фахівець.

“Смартфон – це особиста річ, як зубна щітка. Не давайте його іншим людям. Його можна давати своїм дітям, комусь дуже близькому. Але приятелям, друзям, напевно, не варто”, – сказав експерт.

IOS чи Android?

Для пересічного користувача практичної різниці в безпеці між смартфонами на Android і iOS немає, розповів провідний аналітик Mobile Research Group.

В операційних системах існують системні помилки, і через закритість iOS існує стереотип, що вона безпечніша, повідомив експерт.

“Насправді кількість програмістів Apple за останні роки сильно впала і де-факто фізично зламати iPhone, використовуючи ті чи інші хитрощі, можна набагато простіше, ніж Android-смартфон. Android-смартфон взагалі неможливо так зламати. Коли він заблокований, там є біометрія, пароль. Коли він лежить на столі, з нього не можна нічого завантажити”, – підсумував експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.