Обов’язково потрібно перезавантажувати смартфон раз на тиждень. Пояснюємо, навіщо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багатьом власникам смартфонів відома проблема, коли через певний період роботи гаджет починає давати збої, зависати, видавати помилки. Багато експертів переконані, що періодичне перезавантаження телефону допоможе уникнути подібних неприємних ситуацій.

Специфіка перезавантаження

Смартфон являє собою за своєю суттю міні-версію комп’ютера. Тому його теж потрібно періодично перезавантажувати. І не просто перезавантажувати, а вимикати хоча б на кілька хвилин. Причин для цього кілька:

  • Термін життя батареї, яка тривалий час не вимикається і перебуває в стані постійного навантаження, значно скорочується.
  • Тривала відсутність перезавантаження сприяє скупченню системного сміття.
  • Перезавантаження смартфона призводить до зупинки всіх запущених процесів і додатків і повторного їхнього запуску.
  • Під час перезавантаження оперативна пам’ять переводиться системою в пам’ять жорсткого диска, що допомагає зробити роботу гаджета швидкою і стабільною.

Плюси перезавантаження

Більшість фахівців сходяться на думці, що відключати і перезавантажувати смартфон потрібно приблизно раз на тиждень. Наслідком таких дій буде наступне:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • автоматичне вимкнення всіх додатків, що були запущені – це особливо актуально для тих користувачів, які не маю звички закривати додаток по завершенню сеансу користування ним;
  • переналаштування параметрів і процесів – є хорошою профілактикою проти можливих помилок;
  • очищення оперативної пам’яті – дуже корисне, оскільки багато програм можуть працювати навіть під час закриття програми;
  • встановлення свіжих оновлень і нових продуктів – періодично випущені оновлення для смартфона не встановлюються без перезавантаження;
  • підвищення безпеки телефону – за відсутності перезавантаження тривалий час значно зростає ймовірність його зараження вірусними програмами і злому;
  • звільнення місця в буферному накопичувачі – при надлишку інформації в ньому значно знижується тривалість працездатності батареї і швидкості гаджета.

Якщо смартфон почав помилятися і виснути в процесі виконуваної операції – це вірна ознака, що його пора перезапустити. При цьому бажано зробити це не через функцію “Перезавантаження”, а просто вимкнути пристрій на 7-10 хвилин. Такі прості дії допоможуть продовжити життя гаджета і провести профілактику різних проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.