Як впливає магнітний тримач на телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів мобільних телефонів та смартфонів з побоюванням ставляться до використання тримачів для гаджетів на основі магнітів. В основі їх недовіри до цих пристроїв лежить потенційна можливість порушення роботи електроніки під впливом магнітного поля. Чи мають ці побоювання під собою підстави? Щоб розібратися, як впливає магнітний тримач на телефон, необхідно розуміти, як працюють функції пристрою.

Екран. Побоювання користувачів смартфонів будуються на «психоделічному » спотворенні магнітом картинки на старих телевізорах або комп’ютерних моніторах на електронно-променевій трубці (ЕЛТ ). У цьому випадку зображення формується пучком електронів, які збуджують шар люмінофора на екрані. Піднесений магніт спотворює напрямок променя, тим самим змінюючи картинку. У сучасних РК-дисплеях, що застосовуються в гаджетах, зображення формується впливом струму на рідкі кристали, тому вплив магнітного тримача на телефон мізерний.

Зв’язок. Теоретично сильне магнітне поле впливає на радіоімпульси, формуючи іноді серйозні перешкоди. Це можна спостерігати під час сильних сонячних бур, які обурюють магнітне поле Землі і спотворюють сигнали, що передаються. Однак сили звичайних магнітів «ручного розміру» недостатньо для того, щоб завдати якоїсь помітної шкоди якості зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ять. Ще одним джерелом побоювань є негативний ефект від впливу сильних магнітів на звичайні комп’ютерні HDD (жорсткі диски), а також магнітну стрічку в банківських картах. Це пов’язано з тим, що у них зберігаються з допомогою намагніченого феромагнетика. Однак у сучасних телефонах та планшетах застосовується твердотільна флеш-пам’ять, тому вплив магнітного власника на телефон і в цьому випадку буде непомітним.

Загалом вплив магнітного власника на основні функції сучасних телефонів не має жодного негативного ефекту . Однак існує певна небезпека тривалого намагнічування у таких випадках.

Системи навігації. Функція компаса у сучасних смартфонах працює за принципом традиційних аналогів зі стрілкою та орієнтується у свідченнях на геомагнітне поле. Присутність поруч сильного магніту здатна спотворювати дані навігації, а довготривала дія може призвести до намагнічування внутрішніх деталей і довгострокового виходу з ладу.

Камера. У її конструкції присутні рухомі деталі, відповідальні, зокрема, за наведення фокусу. Вплив магніту може призвести до їх деформації або зміни положення, що позначиться на ефективності роботи камери або повністю вивести її з ладу.

Чи магнітний тримач впливає на телефон? Безумовно, однак слід пам’ятати, що негативні наслідки виникнуть тільки при дуже тривалому впливі, наприклад, якщо ваш телефон буде цілодобово перебувати в безпосередній близькості магніту. Тому користуватися магнітними власниками можна, але з деякими застереженнями за тривалістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.