Пошук мереж Wi-Fi – чи правда, що це швидко розряджає смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто смартфон розряджається швидше через фонові процеси, про які власник може й не знати. Постійний пошук мереж Wi-Fi – один із них.

Правда, що пошук мереж Wi-Fi розряджає смартфон?

Стабільне підключення до мережі Wi-Fi для доступу до інтернету практично не розряджає мобільний пристрій. Якщо телефон буде підключений до Wi-Fi, наприклад, всю ніч, через це він втратить максимум 2-5% заряду. Інша справа, якщо смартфон перебуває в постійному пошуку найближчих Wi-Fi-точок. У цьому разі заряд батареї пристрою витрачається набагато швидше, тому що і ресурсів на пошук потрібно набагато більше, ніж на підтримку підключення до стабільної мережі Wi-Fi.

Аналогічна проблема спостерігається і при спробі підключення до стільникових вишок. Багато хто помічав, що в дорозі (наприклад, у поїзді) смартфон розряджається набагато швидше, ніж зазвичай. Це відбувається через постійний пошук найближчих вишок мобільних операторів, підключення і відключення від них. З пошуком Wi-Fi принцип той самий. Однак якщо мобільні дані користувач може відключити одним натисканням, щоб смартфон перестав намагатися підключатися до базових станцій, то пошук Wi-Fi-мереж обмежити трохи складніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У разі пошуку Wi-Fi-мереж йдеться не про спробу смартфона знайти стабільну мережу для підключення до інтернету. Пристрій перебуває в постійному пошуку Wi-Fi для уточнення свого місця розташування – робить він це не тільки за допомогою GPS-модуля, а й найближчих Wi-Fi-точок. При цьому шукати їх може як сам смартфон, так і окремі додатки, які на ньому встановлені. А якщо така програма не одна, то одразу кілька застосунків задіюватимуть модулі зв’язку і витрачатимуть ресурси телефона ще частіше. Що більше спроб пошуку Wi-Fi-мереж, то швидше розряджатиметься мобільний пристрій. З цієї причини рекомендується встановити обмеження на пошук Wi-Fi-мереж у режимі розробника.

Якщо активувати обмеження, то додатки не зможуть шукати точки Wi-Fi так часто, як їм захочеться. Замість цього будуть встановлені певні ліміти, наприклад:

  • Активні додатки скануватимуть найближчі Wi-Fi-мережі кожні дві хвилини, але не більше чотирьох разів поспіль.
  • Додатки, що працюють у фоновому режимі (які користувач наразі не використовує), скануватимуть точки Wi-Fi не частіше ніж один раз на півгодини.
  • Активація режиму розробника не шкодить телефону і не впливає на термін його гарантії, а саме обмеження на пошук Wi-Fi-мереж за необхідності завжди можна деактивувати.

Як обмежити пошук мереж Wi-Fi на смартфоні?

Щоб встановити обмеження на пошук Wi-Fi для телефона та окремих додатків, знадобиться ввімкнути режим розробника. Зробити це можна в розділі “Про телефон”, в якому містяться дані про модель пристрою. У ньому потрібно знайти рядок “Номер збірки” і натиснути на нього 5-8 разів. Внизу екрана з’являтимуться невеликі спливаючі вікна, що вказують на етап переходу в режим розробника (наприклад, “залишилося 3 натискання”). Коли з’явиться вікно з написом “Ви стали розробників” – режим успішно активовано.

Тепер залишається тільки ввімкнути саме обмеження на пошук Wi-Fi. Для цього потрібно:

  • Відкрити головне меню налаштувань телефону і знайти пункт “Режим розробника” або “Для розробників” – він може знаходитися в розділах “Додаткові налаштування” або “Розширені налаштування”.
  • У режимі розробника знайти підрозділ “Мережі”.
  • Навпроти рядка “Обмежити пошук мереж Wi-Fi” активувати повзунок.

Тепер постійний пошук Wi-Fi буде обмежений для додатків, а розряд смартфона зменшиться. Важливо пам’ятати, що після перезавантаження пристрою функція може автоматично вимкнутися, тому за необхідності її потрібно ввімкнути знову.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.