Статті

Як швидко зарядити телефон: 10 перевірених методів

Share
Час читання: 3 хв.

Під час війни телефон став для нас невід’ємним пристроєм – саме завдяки йому ми дізнаємося актуальну інформацію про ситуацію в країні та повітряні тривоги. Зібрали кілька основних способів прискорити зарядку телефону, якщо вам скоро виходити з дому, а часу обмаль.

Заряджання від електричної розетки

Сьогодні навіть найновіші версії найпотужніших ноутбуків і комп’ютерів не можуть заряджати достатньо енергії через USB-порти. Через це зарядка смартфонів відбувається повільніше. Краще знайти поблизу електричну розетку і віддати перевагу звичайним зарядним пристроям. В ідеалі смартфони повинні заряджатися за допомогою кабелів, що йдуть у комплекті з пристроєм, або принаймні заслуговують на альтернативу. Дешевші аналогічні продукти заряджають смартфони набагато повільніше.

Надавайте перевагу бездротовим зарядним кабелям

Зручність бездротової зарядки полягає в тому, що ви можете просто покласти телефон на неї, забути про нього на деякий час і забрати, коли він повністю зарядиться. Однак, якщо вам потрібно зарядити телефон за кілька хвилин, ви можете скористатися тією ж розеткою і дротом, щоб зарядити його швидше.

Увімкніть режим польоту

Режим польоту на смартфонах відключає всі бездротові з’єднання: Wi-Fi, стільниковий зв’язок, Bluetooth, GPS і зв’язок ближнього поля (NFC).

Зазвичай у режимі польоту пристрій заряджається вдвічі швидше, ніж у звичайному режимі. Якщо ви не плануєте приймати важливі телефонні дзвінки, залиште цей режим увімкненим навіть після того, як пристрій буде знято з зарядки.

Вимкнення мобільного телефону

Навіть якщо ви не торкаєтесь смартфона під час заряджання, він продовжує виконувати ресурсоємні процеси. Всі вони вимагають ресурсів, в тому числі і від акумулятора. Це радикальний, але найочевидніший варіант поведінки, який можна собі уявити. Якщо проблема з зарядкою дуже нагальна, краще вимкнути телефон і почекати хоча б 15-20 хвилин.

Закрийте всі програми

Гра в гру з потужною графікою може призвести до того, що інтерес до неї розтане на очах, навіть якщо гаджет підключений до джерела живлення. Те ж саме стосується додатків, що працюють у фоновому режимі, які витрачають заряд телефону і сповільнюють роботу акумулятора. Тому краще їх закрити.

Вимкніть процес синхронізації

У цій статті ми говорили про те, що найнадійніший і найшвидший спосіб зарядити телефон – це скористатися розеткою. Однак тут ми розповімо, як зарядити мобільний телефон від USB-порту більш енергозатратним способом. Для цього після підключення кабелю виберіть режим “тільки зарядка”. Таким чином, файли на смартфон не передаються, але батарея заряджається трохи швидше.

Не перегрівайте і не переохолоджуйте смартфон

Якщо смартфон перегрітий або переохолоджений, акумулятор заряджається повільніше і швидше розряджається. Загалом, спека та холод прискорюють розряджання акумулятора. Переконайтеся, що смартфон зберігається при кімнатній температурі. Якщо в приміщенні спекотно, принаймні зніміть чохол.

Зніміть чохол

Усі смартфони у сучасних мобільних пристроях працюють на іонно-літієвому акумуляторі. Такий вид акумуляторів довше служить і швидше заряджається, якщо не перегрівається.

Чохол хоч і служить захисним бар’єром для телефону, але під час зарядки він створює задушливу оболонку, через яку смартфон нагрівається сильніше та швидше. Хорошим рішенням буде знімати чохол хоча б на час заряджання: акумулятор охолоне і швидше зарядиться.

Коли виникла потреба дуже швидко зарядити телефон, то зробіть так:

  • Звільніть пристрій від чохла, тоді зарядка швидко зарядить телефон, якщо на ньому немає нічого зайвого.
  • Покладіть телефон або планшет у прохолодне місце, поки він заряджається. Наприклад, підвіконня поруч із відкритим вікном буде те, що потрібно.

Увімкніть режим енергозбереження

У цьому режимі в телефоні відключаються всі функції, крім основних, а інтерфейс операційної системи навіть може набувати спрощеного вигляду, перетворюючи смартфон на телефон з функцією лише дзвінків.

Використовуйте якісний адаптер

Зарядні пристрої для більшої техніки швидше заряджають телефони, ніж зарядки, які йдуть із ними в комплекті. Наприклад, якщо ви не знаєте, як швидко зарядити iPhone, використовуйте зарядний пристрій iPad.

Цей лайфхак працює і зі смартфонами ОС Android. Відмовтеся від китайських аналогів зарядних пристроїв, які коштують набагато дешевше. Може вони й дадуть можливість швидко зарядити телефон до 100%, але знають, як скоротити термін служби його батареї. Вони псують телефони та планшети.

До того ж такі моделі ламаються швидше, ніж зарядні пристрої від офіційних брендів. Є ризик залишитись без гаджета. Тому заряджайте смартфон через кабель, який передбачений виробником і йде з пристроєм у комплекті. У разі втрати оригіналу краще перезамовте такий самий, ніж купувати дешеву підробку.

Як бачите, немає ніякої магії, щоб швидко заряджати телефон, при цьому не пошкодивши батарею.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024