Названо 3 причини додати свій смартфон до списку управління пристроями Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про це мало хто знає, але в Android, так само як в iOS, є кілька корисних функцій, що стосуються безпеки пристрою. Для їх активації необхідно додати смартфон до списку управління пристроями Google. Спочатку увійдіть у свій Google-акаунт. Тепер керувати гаджетом можна на спеціальній сторінці, там з’являться всі активні девайси й остання інформація про них, включно з геолокацією.

Можна зателефонувати на смартфон із комп’ютера

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли телефон на беззвучному режимі загубився десь удома. Щоб довго не шукати його по всьому приміщенню, потрібно зателефонувати на смартфон через комп’ютер з управління пристроями. При цьому звук відтворюватиметься навіть при ввімкненому режимі “не турбувати”.

Ну а якщо ви невпевнені в тому, що загубили телефон у себе вдома, в інформації про пристрій буде вказано його останнє місце розташування, мережу, до якої він підключений, і відсоток заряду акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна дистанційно заблокувати пристрій, щоб ніхто не міг ним скористатися

Багато хто даремно думає, що сучасні Android-смартфони погано захищені. Велика кількість виробників дбає про безпеку своїх пристроїв, і загублений гаджет не можна просто перепрошити і використовувати, як це було раніше. Обійти такий захист дуже складно.

У зв’язку з цим функція блокування пристрою здається не такою вже й марною, адже в разі втрати дорогоцінного смартфона ви зможете заблокувати його. Людині, яка знайде апарат, простіше буде повернути його, ніж намагатися обійти захист.

Можна дистанційно видалити всі дані з пристрою

Кожна друга людина переживає за збереження своїх персональних даних. Навряд чи вам хотілося б показувати фотографії або іншу інформацію стороннім людям.

Чудові новини – за допомогою тієї самої панелі керування через комп’ютер можна видалити всі дані із загубленого смартфона. Але будьте обережні і застосовуйте цю функцію тільки в крайніх випадках, адже відновити очищену інформацію не вийде, вона видаляється безповоротно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.