Експерти дали відповідь, що найбільше розряджає ваш смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як же нам хочеться, щоб смартфон працював від одного циклу заряду тривалий час. Мало хто знає, що можна збільшити час автономної роботи будь-якого смартфона. Розберемо в статті те, що впливає на розряд акумулятора.

– Будь-яке бездротове підключення. Найсильніше витрачає енергію мобільне підключення до інтернету. Трохи менше енергії використовує модуль Wi-Fi, ще менше Bluetooth. Максимально енергоспоживання модулів бездротового зв’язку буде в той момент, коли ви завантажуєте будь-які дані.

Також багато заряду витрачає GPS приймач, оскільки він займається не тільки прийомом сигналу із супутника, а й аналізує роботу мобільної мережі для поліпшення розрахунку гео-позиціонування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимикайте те, чим не користуєтеся в даний момент!

– Занадто слабке підключення до стільникової мережі. Якщо на рівень сигналу 0 або 1 “паличка”, то це означає, що базова станція зараз дуже далеко, а приймач смартфона витрачає велику кількість ресурсів на таке з’єднання.

– Занадто високий рівень яскравості екрана. Чим яскравіше світить екран, тим більше енергії віддає акумулятор, тут все логічно. Рекомендую використовувати авто-яскравість, яка буде підлаштовувати світіння екрану під зовнішнє освітлення;

– Фонові додатки. Багато хто ставить собі велику кількість віджетів в смартфон і дивуються, чому він швидко сідає. Мінімум віджетів і фонових програм і все буде набагато краще;

– Живі шпалери. красиво, коли шпалери на екрані смартфона мають красиву анімацію. Тільки ось крім витрати енергії на відображення, тут працює ще й графічний процесор, який також витрачає енергію акумулятора;

– Перегляд відео, ігри в смартфоні. Максимально споживають багато енергії. Особливо, якщо ще зробити звук голосніше. Тут все гранично ясно – в іграх використовується відеопроцесор, часом на повну котушку;

– Температурний режим. Якщо прочитати інструкцію з експлуатації будь-якого смартфона, то діапазон робочих температур буде приблизно в діапазоні від 0 до +30 градусів за Цельсієм.

На морозі пристрій буде швидше розряджатися, як і на спеці.

Інший раз, коли на смартфоні ми дивимося відео або запускаємо ресурсомісткі додатки, він гріється. І що ми отримуємо? Дуже гарячий смартфон, що не тільки веде до швидкого розрядження, а й до деградації батареї.

– Практично кожне активоване налаштування, яке є в шторці опцій смартфона. Наприклад, автоповорот екрана або активовані інші датчики. Вимикайте те, чим не користуєтеся зараз.

Сподіваюся, мої поради допоможуть вам використовувати оптимальний режим роботи вашого пристрою, щоб заряду вистачало на тривалий час.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.