Як вирішити проблему зі швидким розрядженням і поліпшити роботу акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кожної людини траплялося таке, що не вистачає зарядки телефону навіть до обіду. Це може трапитися з різних обставин. У когось батарея стала “дохлою”, у когось смартфон занадто “ненажерливий”, але здебільшого ми самі є винуватцями швидкого розряду батареї, бо не дотримуємося правил, через які за всіма законами фізики заряд витрачатиметься швидше.

Вступайте в наш чат. У ньому ми допомагаємо один одному і обговорюємо новини з IT сфери.

Давайте розберемо очевидні, і не дуже, поради, які допоможуть вдихнути друге життя у ваш смартфон, і він служитиме від одного заряду батареї набагато довше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Дисплей

Є найбільш ненажерливим елементом смартфона. Якщо зайти в статистику батареї, то можна побачити, що на першому місці за споживанням буде саме екран (доступно не на всіх смартфонах).

Немає в цьому нічого дивного, адже в 99% випадків, ви здійснюєте дії на смартфоні з увімкненим екраном. Винятком можуть бути музичні плеєри та завантаження у фоні.

І перше, що бажано зробити, це відрегулювати яскравість екрана. Якщо ви у квартирі чи офісі, то поставити яскравість на середину або ближче до мінімуму. Адже в приміщенні безумовно не так світло, як на сонячній вулиці.

Крім того, потрібно відключити авторегулювання яскравості. По-перше тому, що він часто робитиме дисплей невиправдано яскравим. По-друге, там працює датчик, який постійно моніторить рівень світла, а це ще один елемент, що витрачає заряд.

Також, якщо є така можливість, обирайте мінімальну частоту оновлення екрана. Так, можливо 90 і 120 герц дадуть якусь плавність, але ця функція дуже ненажерлива, і часто не варта того.

І якщо у вас не бюджетник, то ви можете навіть знизити роздільну здатність екрана. Наприклад з 2K до FullHD.

До речі, якщо у вас AMOLED дисплей, то для вас теж є фішка для економії батареї.

Поставте темну тему, і заощадите заряд на 20-40%. Річ у тім, що цей дисплей влаштований так, що якщо пікселям потрібно відобразити темний або чорний колір, то вони практично вимикаються, а відтак не споживають енергію.

Однак є підводний камінь. Якщо у вас є функція Always on Display, і ви думаєте що вона економна, то ви помиляєтеся. Функція все одно споживає чимало заряду. Рекомендується або вимкнути її, або вмикати не на постійно, а на кілька секунд після натискання на екран.

2. Інші непотрібні “фішки”

Ось, наприклад, функція, яка пробуджує екран, коли ви візьмете смартфон у руку. Прикольно, але не економно. Ця функція завжди використовує гіроскоп, який розуміє коли ви берете пристрій. Як ми з вами знаємо, чим менше в пам’яті смартфон тримає таких функцій, тим довше проживе він на одному заряді акумулятора.

Якщо ви любитель живих шпалер, то це теж не додає до автономності. Вони постійно навантажують процесор для промальовування анімації. Краще замінити їх на статичні.

Таких непотрібних “фішок” може бути багато. Оцініть ті, які є на вашому пристрої, і вимкніть, якщо в них немає потреби.

3. Додатки

Теж одна з основних проблем витрати заряду. Багато додатків непомітно для нас пробираються у “фонові процеси”, і постійно витрачають ресурси нашого процесора і даремно садять акумулятор.

Вони можуть використовувати без вашого відома WiFi або мобільний інтернет, збирати статистику.

Список таких додатків індивідуальний для всіх. Але для початку видаліть ті, які точно вам не потрібні. А ті, які іноді потрібні, можна оптимізувати, обмеживши їм роботу у фоні.

4. Слідкуйте за мережами

Багато виробників взяли в моду вмикати мережі без нашого відома (WiFi, Bluetooth). Нібито для поліпшення точності розташування.

Дивно, що він буде користуватися цими мережами навіть тоді, коли вони вимкнені. Це явно не додасть до автономності.

Для вимкнення потрібно знайти в налаштуваннях місця розташування або геолокації

Також Bluetooth теж не слід постійно тримати ввімкненим. Покористувалися бездротовими навушниками – вимкнули Bluetooth.

Авіарежим потрібен не лише для перельотів на літаку. Адже він вимикає мережі, а це може стати в пригоді для економії заряду, в той час, коли ви не чекаєте дзвінків. Також цей режим можна вмикати за містом, де зв’язку майже немає, оскільки пошук мережі дуже швидко посадить ваш смартфон.

5. Adaptive Battery

Ця функція може називатися по різному. Але суть в тому, що функція вивчає ваше використання пристроєм, і вводить в сон або глибокий сон додатки, якими ви не користуєтеся. Після цього вони не будуть висіти у фоні, і пожирати заряд.

6. Якщо нічого не допомагає

Якщо після виконаних маніпуляцій ваша батарея продовжує стрімко сідати, то її потрібно міняти.

Тут не шкодуйте грошей і купуйте оригінальну батарею. Неоригінальна може не те що гірше працювати, так ще й може вибухнути.

Крім того, щоб нова батарея прожила довше за стару, то не варто щоразу повністю розряджати і заряджати пристрій. Просто підживлюйте в міру необхідності кілька разів протягом дня.

Якщо садити в 0 і заряджати до 100%, то вже через 200-250 циклів ємність батареї впаде майже на 20%. Не рекомендується заряджати смартфон вище 80% і розряджати нижче 20%. Бо там буде подаватися інша напруга, яка шкідлива для батареї. Загалом, потрібно тримати баланс.

Зрозуміло, що це не завжди представляється можливим, але все ж – обізнаний, значить озброєний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.