Смартфон повністю розрядився і тепер не вмикається: 4 простих способи, як запустити пристрій

Якщо смартфон несподівано перестав вмикатися, не поспішайте нести його в сервіс. Описані в статті нескладні дії допоможуть оживити гаджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залиште смартфон на зарядці на 6 – 8 годин

Огляньте смартфон на предмет наявності в ньому вологи. Якщо спостерігаєте конденсат, зніміть кришку, вийміть акумулятор (якщо він знімається) і просушіть гаджет поруч із батареєю центрального опалення взимку або на сонці влітку. Переконайтеся, що апарат сухий, і продовжуйте.

Поставте смартфон на зарядку (використовуйте оригінальний зарядний пристрій). Зачекайте щонайменше годину. Якщо індикація заряду на екрані так і не з’явилася, а телефон не вмикається, огляньте девайс ще раз, перевірте цілісність роз’єму, чи не забруднений він. Зверніть увагу на стан адаптера та кабелю живлення.

Іноді “завести” телефон допомагає його підключення до USB-виходу комп’ютера відповідним кабелем. Програмне середовище ПК автоматично виявить апарат і передасть команду на зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто причиною може бути несправний кабель або адаптер, рідше можуть бути неполадки з розеткою або електричною проводкою.

Перезавантажте телефон

Імовірно, смартфон працює, але завис. При цьому пристрій не реагуватиме на кнопку ввімкнення, а дисплей трохи світиться в повній темряві.

Огляньте девайс. На багатьох смартфонах є прихована кнопка для жорсткого скидання. Доступ до неї можливий через маленький отвір на корпусі. Скористайтеся шпилькою, щоб натиснути кнопку (тільки не переплутайте з мікрофонним отвором) і спробуйте знову ввімкнути телефон. Якщо нічого не відбувається, або ви не знайшли екстреного скидання, перезапустіть гаджет апаратними клавішами.

Можливою причиною зависання смартфона може бути перегрів унаслідок тривалої роботи або перебування на сонці, а також сильне переохолодження. Зачекайте кілька годин при кімнатній температурі, поки температура не прийде в норму.

Скидання iPhone залежно від моделі здійснюється комбінацією кнопок:

  • додому + верхня або бічна клавіші на 10 або більше секунд до появи на екрані яблука;
  • бічна клавіша + кнопка зменшення гучності на 10 або більше секунд до появи логотипу;
  • натискання і відпускання кнопки збільшення, далі клавіші зменшення гучності, потім натискання на бічну кнопку й утримування її в такому положенні до відображення значка Apple.

Смартфон на Android перезавантажується одночасним натисканням клавіш живлення і зменшення гучності, потім утримування їх у такому положенні близько 10 секунд. Після перезапуску з’явиться меню, де вам буде необхідно вручну вибрати команду старту системи. Частина Android-смартфонів скидається іншими кнопками, комбінація залежить від конкретної моделі.

Допомагає при зависаннях смартфона зняття батареї (якщо вона знімна). Дія виконується аналогічно описаному вище жорсткому скиданню прихованою кнопкою. Вийміть джерело живлення, почекайте півхвилини, після чого встановіть акумулятор назад і спробуйте запустити пристрій, як зазвичай, клавішею живлення.

Натисніть – відпустіть кнопку ввімкнення

Якщо попередні способи не спрацювали, спробуйте поставити телефон на зарядку, натиснути кнопку ввімкнення і почекати кілька секунд (5 – 10 сек.). Якщо нічого не відбувається, відпустіть клавішу, і через пару секунд повторіть спробу. Робіть процедуру 2 – 5 хвилин. Іноді це допомагає вимкнути контролер, який часто блокує пристрій при повній розрядці.

У рідкісних випадках причиною проблем із телефоном можуть бути сім-карта або карта пам’яті, контакти яких забруднилися або окислилися. Вийміть їх і спробуйте запустити смартфон. Якщо телефон запрацював, обережно протріть контакти карт. У разі невдачі (телефон знову не працює) міняйте сімку та SD-пам’ять.

Якщо цей варіант не оживив телефон, переходьте до наступних пунктів.

Метод “Шокова побудка після глибокого розряду”

Використовується для випадків, коли під час спроби ввімкнути пристрій на екрані з’являється заставка і тут же гасне. Увімкніть зарядку в мережу, натисніть на пристрої кнопку ввімкнення, у момент появи заставки на екрані приєднайте кабель зарядки до смартфона. Коли заставка зникне, від’єднайте зарядний пристрій і знову натисніть кнопку ввімкнення. Повторюйте процедуру 3 – 5 хвилин.

Часом джерелом усіх бід може бути несправна клавіша ввімкнення. Тонка силіконова або гумова мембрана кнопки з часом зношується і стає непрацездатною.

Не слід забувати, що причиною поломки телефону можуть бути заводський брак або помилки в роботі програмного забезпечення. Якщо спроби ввімкнення та заряджання пристрою призвели лише до появи початкового екрана, а смартфон так і не працює, переходьте до завершального варіанту.

Відновлення заводських налаштувань рекомендується в крайньому випадку. Після скидання системи ви можете втратити всі дані (за умови, якщо останні не були синхронізовані з сервером). Не намагайтеся робити це, якщо боїтеся видалити важливу інформацію.

Скидання на налаштування за замовчуванням в iPhone:

  • Приєднайте пристрій до ПК через кабель.
  • Запустіть iTunes і виконайте примусове скидання кнопками за інструкцією перезавантаження телефону.
  • Після появи логотипу утримуйте клавіші до появи на дисплеї режиму відновлення.
  • Далі дотримуйтесь покрокових інструкцій у вікні, що з’явилося.
  • На завершення натисніть Оновити.

Відкат на заводські налаштування на смартфоні з Android:

  • Виконайте перезавантаження апаратними кнопками, як зазначено в інструкції перезавантаження телефону.
  • У boot-меню, що з’явилося, виберіть пункт Recovery.
  • Натисніть Wipe data – factory reset (якщо ви не бачите цього рядка, натисніть і утримуйте клавішу живлення, плюс одночасно на секунду натисніть кнопку збільшення гучності).
  • Дочекайтеся завершення процесу відновлення.

Якщо жоден з розглянутих способів не повернув ваш смартфон до життя, здайте його за гарантією або віднесіть до сервісного центру на діагностику і ремонт. Найчастіше винуватцем описаної проблеми є акумулятор, значно рідше виходить з ладу контролер живлення.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.