Які Apple Watch краще купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple щорічно оновлює не тільки Айфони, а й розумні годинники Apple Watch. І якщо раніше їхня лінійка була гранично зрозумілою: дорожчі та функціональні Apple Watch Series і дешевші та простіші Apple Watch SE, то після того, як до них додалися захищені Apple Watch Ultra, вибрати нові стало не так просто. До того ж зростання ціни та відсутність реальних інновацій у моделях 2023 року змушують дивитися на годинники попередніх поколінь. Тим паче що за дизайном він абсолютно такий самий.

Так що ж все-таки купити – Apple Watch Series 9 або Series 8? А може, психанути і розоритися на Apple Watch Ultra? Чи можливостей Apple Watch SE вам буде достатньо? Вибираємо найкращі Apple Watch за співвідношенням ціна-якість-можливості, які можна купити у 2023 році.

Яка версія Apple Watch краща

Здається, що купувати нові моделі будь-якої техніки – це найправильніше рішення. Однак щодо Apple Watch такий принцип не діє. По-перше, відрізнити зовні Apple Watch Series 9 від Series 8 ви просто не зможете. Годинники схожі один на одного як дві краплі води. По-друге, жодних нових функцій, без яких неможливо жити, в нову модель не додали. Найголовнішим нововведенням Apple Watch Series 9 став процесор, який додав годиннику швидкодії та запасу міцності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось тільки відразу хочу сказати, що навіть Apple Watch Series 4, що вийшли в далекому 2018 році, абсолютно не гальмують і працюють як треба. Тож новий процесор – це начебто і добре, але ви не відчуєте жодних проблем і з минулим поколінням. В Apple Watch Series 9 компанія з Купертіно виділяє ще й пікову яскравість екрану, яка зросла до 2000 ніт. Значення дійсно вражаюче. Ось тільки чи є потреба в такому дисплеї? Я б сказав, що скоріше ні. У розумний годинник Apple спочатку встановлювався якісний екран. Мені довелося покористуватися кількома поколіннями і можу сказати, що навіть на яскравому сонці жодного разу не відчував проблем зі сприйняттям інформації.

Але головним аргументом за купівлю годинника попереднього покоління стане його ціна. В інтенеті можна купити Apple Watch Series 8 на 45 мм за 15 000 грн. А ось Apple Watch Series 9 у тому ж розмірі обійдуться вже в 20 тисяч гивень. Майже 5 тисяч переплати за яскравіший екран і новий процесор? Воно того просто не варте. Тому якщо ви вмієте рахувати гроші, то однозначно проходьте повз розумний годинник Apple 2023 року.

Найкращі захищені смарт-годинники

Абсолютно така ж ситуація і з захищеним годинником Apple Watch Ultra. Перша модель була представлена торік, а у вересні 2023 року отримала оновлену версію. У ньому яскравість екрана було збільшено до 3000 ніт і встановлено новий, більш продуктивний процесор. Поспілкувався з кількома власниками Apple Watch Ultra першого покоління і від жодного з них не почув якихось претензій до швидкості роботи і дисплея захищеного годинника Apple. Оскільки жодних нових датчиків цього року в них не додали, не змінили дизайн, то з погляду технічних характеристик купівля Apple Watch Ultra 2023 року виглядає сумнівною.

Якщо ж ви подивитеся на ціну, то переконаєтеся в цьому ще раз. Купити Apple Watch Ultra першого покоління просто зараз можна за 30 тисяч гривень. Що відповідає ціні в 799 доларів, за якою вони надійшли торік у продаж у США. А ось за Apple Watch Ultra 2 вам доведеться викласти вже майже 40 000 грн. Як і у випадку зі звичайним годинником Apple, переплата в 10 тисячі за яскравіший екран і продуктивніший процесор виглядає дуже сумнівно. Тож Apple Watch Ultra 2023 року – не наш вибір.

Які Apple Watch вибрати

Є в лінійці розумних годинників Apple ще одна модель, яка заслуговує на нашу увагу. Це Apple Watch SE другого покоління, які представлені минулого року. Можна, звичайно, знайти і найперші Apple Watch SE, але вийшли вони вже дуже давно, і нові прошивки перестануть отримувати раніше, ніж друге покоління. До того ж різниця в ціні у них не така велика. Так що це та ситуація, коли Apple Watch SE 2 стануть оптимальним вибором.

Але зараз я вас здивую і скажу, що друге покоління Apple Watch SE краще купити навіть замість Apple Watch Series 8. Різниця між ними полягає в тому, що в Series 8 трохи більший екран, є підтримка Always On Display, ЕКГ, пульсоксиметр і термометр для жіночого здоров’я. Одразу скажу, що Always On Display ви вимкнете одразу, оскільки з ним і без того не найвидатніший час роботи Apple Watch стане ще меншим. Що стосується інших датчиків, то ЕКГ і термометр більше схожі на пустощі. А ось відсутність пульсоксиметра – це дійсно прикро. Хоча, скажу чесно, в моєму розумному годиннику він є, але користувався ним я востаннє майже рік тому. Краще взяти нормальний медичний пульсоксиметр і заміряти насиченість крові киснем з більшою точністю.

Тож краще витратити 12-15 тисячу гривень на Apple Watch SE другого покоління з екраном 44 мм і насолоджуватися розумним годинником Apple за адекватні гроші. Таким чином, якщо ви шукайте захищений годинник для активного спорту і відпочинку, то вам слід зупинитися на Apple Watch Ultra першого покоління. У всіх інших випадках найкращим і оптимальним вибором стануть Apple Watch SE. І грошей заощадите, і найпотрібніші функції отримаєте.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.