Як заощадити заряд батареї смартфона. Поради IT-експерта

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість функцій смартфона призначені для зручності користувачів, проте деякі з них можна відключати для економії заряду батареї, зазначив експерт у сфері IT-технологій.

“Якщо телефон новий, витрата енергії незначна, але вона стає помітною через рік-два, коли акумулятор підсаджується, втрачає свою ємність. Тоді можна спробувати відключити деякі функції. Наприклад, системний сервіс друку. Це налаштування постійно шукає принтери, щоб можна було швидко роздрукувати необхідний документ. Раніше його потрібно було вмикати самостійно, потім розробники вирішили, що воно має бути ввімкнене за замовчуванням. Також є налаштування, яке активно шукає точки доступу до Wi-Fi, часто оновлюється, за рахунок цього постійно задіюється бездротовий модуль зв’язку. Енергію вона витрачає”, – сказав експерт.
Він порадив також звернути увагу на автозапуск додатків.

“У багатьох застосунків є функція автозапуску: коли вмикається телефон, вони запускаються і передають якісь дані. Найчастіше це потрібно тільки розробникам, щоб звіряти метрики. З точки зору користувачів автозапуск просто витрачає заряд даремно. Якщо у вас увімкнений вібровідклик, і ви постійно друкуєте, то якась частина заряду теж витрачається”, – додав експерт. Експерт уточнив, скільки енергії можна заощадити за рахунок вимкнення непотрібних функцій пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Звичайно, все залежить від ємності акумулятора, але в середньому на умовно дворічному телефоні можна заощадити до 10% заряду на день, якщо відключити все зайве. Якщо ємність акумулятора вже сильно підсіла, доцільно також використовувати режим економії заряду, який відключає непотрібні фонові активності”, – упевнений експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.