Експерт розповів, що не варто робити під час заряджання батареї смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна користуватися смартфоном, коли він перебуває на зарядці, пояснив в інтерв’ю радіо експерт у сфері IT-технологій.

Акумулятор смартфона прослужить довше, якщо не розряджати його “в нуль” і не залишати підключеним до електроживлення на всю ніч, зазначив він. Щоб не “вбити” батарею, варто завжди підтримувати в ній заряд у діапазоні від 20 до 80 відсотків, уточнив експерт.

“Ми завжди радимо використовувати діапазон від 20 до 80 відсотків: побачили 20 відсотків – поставили на зарядку, побачили 80 відсотків – зняли телефон. Так він не перегрівається, не перенапружується, так буде найбезпечніше”, – вважає експерт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуватися смартфоном, поки він заряджається, не рекомендується, попередив експерт. За його словами, одночасно накопичуючи і витрачаючи заряд, батарея зазнає підвищених навантажень, які з часом можуть призвести до зменшення її ємності.

“Якщо ви просто дивитеся відео, гортаєте фотографії або серфите в інтернеті, додаткові втрати акумулятора становитимуть два відсотки ємності за рік. Але якщо грати під час заряджання або користуватися ресурсоємними додатками, наприклад, відеоредактором, телефон нагріватиметься, а високі температури дуже шкідливі для акумулятора, і втрата ємності буде набагато більшою”, – сказав експерт.

Людям, які не можуть надовго відмовитися від використання смартфона, він запропонував два способи прискорити зарядку пристрою.

“Найпростіше – вимкнути телефон на час заряджання, так буде швидше за все. Якщо вимикати пристрій для вас не варіант, слід увімкнути темну тему, якщо це OLED-дисплей, а також режим енергозбереження”, – порадив експерт.

Крім того, не варто заряджати смартфон на холоді, це теж може призвести до виходу акумулятора з ладу, додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.