Як довго зберігаються дані на SD-карті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці компактні носії інформації – вірні супутники фотоапаратів, мобільних телефонів і багатьох інших пристроїв.

У SD-картах використовують флеш-пам’ять, яка надійно зберігає інформацію навіть без джерела живлення. Однак ця технологія має свої обмеження.

Електричні заряди, що зберігаються в комірках пам’яті, з часом можуть стати нестабільними. Це означає, що вони можуть втратити заряд, і втратити дані. Скільки ж часу знадобиться, щоб це сталося?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники стверджують, що осередок пам’яті здатен зберігати дані щонайменше десять років за температури 55С. На перший погляд звучить обнадійливо, але на практиці велику роль відіграють й інші чинники.

Якість SD-карти: що вища якість карти, то більша ймовірність, що вона збереже дані протягом тривалого часу.
Умови використання: часті перезаписи даних, використання карти за високих температур і механічний вплив можуть скоротити термін служби карти і призвести до втрати даних.
Вологість: SD-карти чутливі до вологи, тому не слід використовувати карту в екстремальних умовах.

Дати однозначну відповідь на питання, як довго прослужить SD-картка складно. Одні карти працюють роками, а то й десятиліттями. У редакції є цілком робочий екземпляр випуску 2006 року. Інші не витримують навіть кількох місяців.

Ми рекомендуємо використовувати SD карти, як інструменти для оперативного зберігання і транспортування даних. Для архівного зберігання даних краще використовувати інші носії і, звісно, не забувати, що завжди слід створювати резервні копії важливої інформації на кількох носіях.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.