Основні причини мимовільного вимкнення смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довільне вимкнення смартфона завдає власнику клопоту і зайвого головного болю, перешкоджає нормальному поводженню з девайсом. Подібне явище може мати одноразовий характер – це не привід для паніки. Цілком можливо, стався незначний збій у роботі операційної системи, тому телефон був змушений відключитися. У такому разі немає необхідності вживати будь-яких дій. Після ввімкнення телефон продовжить свою роботу в штатному режимі. А ось із проблемою регулярного самостійного вимкнення смартфона потрібно боротися наполегливо і рішуче.

Причини, чому телефон сам вимикається, можуть бути такими:

  1. Несправний акумулятор. Огляньте уважно батарею на предмет різних дефектів. Найчастіше роздутий акумулятор перешкоджає нормальній роботі смартфона, провокує мимовільне вимкнення пристрою. Вихід із ситуації – заміна акумулятора оригінальним екземпляром.
  2. Конфлікт додатків. Операційна система може конфліктувати з деякими утилітами, відключаючи при цьому телефон. Важливо згадати, що передувало появі проблеми. Якщо смартфон став сам по собі відключатися після встановлення будь-якої програми – видаліть її.
  3. Помилки в програмному забезпеченні. Поширене серед нових смартфонів явище. Позбутися помилок у програмному забезпеченні можна шляхом ручної зміни прошивки. Це досить трудомісткий процес, що вимагає професійного підходу. Пересічному користувачеві буде непросто впоратися з таким завданням. Рішення – похід до сервісного центру.

Ще одна банальна причина – “западання” кнопки вимкнення пристрою. Спостерігається на смартфонах моделі Nokia і Sony Ericsson. Відключатися телефон може через перегрів процесора. У такому разі краще довірити девайс досвідченому майстру, здатному підібрати ефективний спосіб усунення несправності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.