Чому люди відмовляються від месенджерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні півроку вже 3 людини з мого близького оточення повністю відмовилися від месенджерів – вони видалили додатки WhatsApp, Telegram і Viber. Опитав своїх знайомих, а також вирішив трохи заглибитися в цю тему, оскільки чув подібне на різних сайтах і форумах.

Безсумнівно, месенджер – найсучасніший засіб комунікації, а користуватися ним чи ні, вирішувати тільки вам. Нікого не агітую приймати якісь рішення, ця публікація має виключно довідковий характер.

Занадто багато інформації

Сучасна людина, яка присутня в месенджерах, отримує просто величезний потік інформації. У Telegram є десятки тисяч цікавих каналів, у яких інформація з’являється набагато раніше, ніж у ЗМІ. А сама подача інформації більш сучасна і містить безліч подробиць, яких офіційні засоби масової інформації не можуть публікувати з морально-етичних причин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку така подача інформації подобається, але коли користувач Telegram, який підписався на кілька десятків “жовтих” каналів, починає розуміти, що практично весь такий контент зав’язаний на негативі, то хоче якось убезпечити себе від подібного контенту. Але сила спокуси велика – тому вихід тільки один: видалення програми. Особисто знаю людей, які саме з цієї причини видалилися з “телеги”. Навіть якщо вони відмовляться від підписок, то не будуть застраховані від того, що хтось надішле посилання на якийсь подібний контент.

Набридли чати

У месенджерах є прекрасний інструмент – чати. Люди створюють найрізноманітніші “кімнати”, наприклад “сусіди”, “батьки”, “колеги по роботі” тощо. Якщо робочі чати ще зрозуміти можна, то різні інші часто засмічуються непотрібною і сміттєвою інформацією. Найчастіше в батьківських і сусідських чатах конструктивна бесіда швидко закінчується і переростає в лайку і сварки. Багато користувачів хочуть абстрагуватися від подібного і не мають бажання використовувати месенджер.

Адже простіше відповісти – “А мене немає у WhatsApp”. Можна ще додати, що крім кнопкового телефону нічого немає.

Набридли родичі

Це окрема причина, через яку багато хто видаляється з месенджерів. Постійні листівки-привітання з днем “середньоазіатського бабака” дійсно набридають. Побажання доброго ранку та гарного дня – тут багато чого ще люблять надсилати родичі. А змогли б вони зателефонувати й голосом побажати? Ні. Така наша психологія. Уявімо собі ситуацію, що ваш родич, скажімо тітка, телефонуватиме вам щоранку рівно о 7 ранку і казатиме:

– Гарного дня, удачі, здоров’я! Бажаю всього найкращого!

Ви напевно подумаєте, що за родичкою плачуть десь в інституті ім. Сербського. Сербського, а ось якщо вона надсилає раз на день таку листівку, то таких думок у вас не виникне.

Кинути в ігнор родича або не відповідати йому можуть не всі, тому й обирають такий спосіб – “А мене більше немає у WhatsApp”. Чи будуть слати SMS? Ні, це ж платно.

Страх безпеки

Не варто забувати про те, що сучасний месенджер – один із найзручніших засобів комунікації. У бізнесі, наприклад, без нього практично неможливо – зараз усе спілкування будується за допомогою тих інструментів, які дають WhatsApp, Viber і Telegram.

А тим, хто боїться, що їхнє листування хтось читає, спробую заспокоїти – листування звичайної людини нікому не потрібне. От, наприклад, чи стали б ви читати якусь бесіду випадкової людини з сусіднього міста? Напевно, ні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.