Статті

Яка частота оновлення екрана смартфона потрібна звичайному користувачеві

Share

Буквально кілька років тому навіть смартфони найвищої цінової категорії комплектувалися матрицями, у яких частота оновлення складала 60 ГЦ. У лінійці iPhone перші матриці із частотою оновлення з’явилися лише у 2021 році. При цьому базові версії продовжують комплектуватись екранами на 60 Гц.

Цей параметр вказує, скільки разів зображення на дисплеї оновлюється за секунду. Для більшості завдань частоти 60 Гц цілком достатньо, тому й сьогодні такі смартфони важко назвати застарілими.

Швидше оновлення картинки особливо помітно в динамічних іграх – мінімальна затримка. Та й у повсякденному житті відмінності є – вікна відкриваються практично миттєво, перегортання інформації здійснюється швидше і т.д. Також очі помітно менше втомлюються, особливо під час використання темної теми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні матриці з 90 Гц можна зустріти навіть у бюджетних версіях Android-смартфонів, Apple це поки не практикується. Панелі з більш високою частотою використовуються вже у флагманах, незалежно від платформи. Причини очевидні – сама матриця коштує дорожче і потребує більш потужної апаратної частини.

Основний мінус високої частоти оновлення – підвищене навантаження на акумулятор. Для вирішення проблеми багато виробників роблять цей параметр адаптивним – користувач отримує можливість під час гри підвищити його, а в процесі звичайного використання знизити до мінімального значення. Другий мінус згадувався вище – такі пристрої коштують дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024