Неймовірний спосіб використовувати камеру смартфона як додаткову кнопку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Touch the Notch – інноваційний додаток для Android, який прагне перетворити часто непотрібну виїмку або виріз на екранах наших телефонів. Дійсно, у більшості з нас зараз є телефони з якоюсь виїмкою – вирізом або смугою, де розташована фронтальна камера. Цей невеликий темний елемент, здавалося б, не має практичної мети.

Реклама

У номінації “найкращі додатки для Android” Touch the Notch посіло б почесне місце. Він дає змогу налаштувати різні користувацькі дії, які відбуваються під час торкання нашої прекрасної виїмки різними способами – натискання, довге натискання, проведення пальцем.

Доступні дії включають кілька потужних функцій. Ви можете налаштувати будь-яку сенсорну дію для виконання таких дій, як:

  • Відкриття певних додатків.
  • Доступ до користувацького меню додатків.
  • Перемикання ліхтарика телефона.
  • Створення скріншотів.
  • Увімкнення режиму “не турбувати”.
  • Керування відтворенням звуку.
  • Регулювання яскравості екрана.
  • Вимкнення екрана.

Всі ці дії відбуваються просто під час торкання пальцем на виріз камери вгорі екрана пристрою.

Наприклад, одне натискання на виїмку телефону викликає користувацьке меню додатків. Таким чином, незалежно від того, що ви робите на телефоні, можна торкнутися цієї виїмки у верхній частині центральної частини екрана й одразу отримати доступ до списку додатків, які ви найчастіше відкриваєте.

У вас піде близько 60 секунд на налаштування цієї функції Android:

1. Спочатку завантажте Touch the Notch з Play Store.

2. Відкрийте додаток і торкніться кожного рядка в розділі “Необхідні дозволи” у верхній частині екрана налаштувань. Дотримуйтесь інструкцій, щоб надати застосунку необхідні дозволи. Один із дозволів дає змогу застосунку діяти як служба доступності системи. Це може здатися страшним, але він необхідний для роботи програми. Крім того, зверніть увагу, що застосунок не вимагає доступу до Інтернету або ваших особистих даних.

3. Після надання дозволів, налаштуйте різні жести торкання на виїмці під свої уподобання.

4. Тепер просто торкніться, натисніть або проведіть по виїмці у верхній частині екрана вашого телефону, використовуючи вибрані вами жести. Весело посмійтеся, коли обрана вами дія виконується.

Touch the Notch легко налаштовується і використовувати його просто, воно допомагає економити час і підвищувати ефективність. До речі, Touch the Notch доступно безкоштовно, але ви також можете зробити додаткове пожертвування в розмірі 99 центів, щоб підтримати розробника.

Такі маловідомі фішки Android. Сподіваємося, вам сподобається.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ