Статті

Топ-10 причин ніколи не користуватися Telegram

Share

Я не фахівець з безпеки, а просто звичайний користувач, але й у мене виникає вже дуже багато запитань до телеграму. Я досі пам’ятаю, як його нібито намагалися заблокувати – а потім раптом на нього пересіли всі депутати й органи. Ага, жодного разу не підозріло.

1. Коли я пишу на сайті, я впевнений, що мої записи зберігатимуться стільки, скільки існуватиме інтернет. У телеграмі ж не так, через 6 місяців після вашої смерті або після того, як ви просто закинете канал, ваш акаунт, ваші канали та всі записи, які ви творили за життя, повністю видаляться. Наче вас ніколи й не було.

2. Інші люди зазвичай можуть знайти ваші тексти в пошукових системах, але тільки не в телеграмі – він закритий від індексування пошуковими сиситемами. І ваші творіння ніколи не знайдуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. так само в телеграмі абсолютно немає рекомендаційної системи. Тобто ви можете бути як завгодно геніальним, але без платної реклами про це ніхто ніколи не дізнається. Так загинуло безліч талановитих каналів – а бездарності з грошима легко набирають підписників

4. Телеграм не шифрує ваші повідомлення. В ідеалі ваші повідомлення мають шифруватися у вас на пристрої, як це відбувається у Ватсап, і в шифрованому вигляді надсилається співрозмовнику і на його пристрої дешифрується. У телеграмі ж немає ніякого шифрування за замовчуванням, і більше того, всі ваші повідомлення ще й зберігаються на серверах телеграма, цікаво для чого?

5. Телеграм хоче дуже багато – він вимагає ваші контакти і навіть управління дзвінками. Знаючи контакти – він може знати про вас все – як ви записані в інших людей і за номером телефону легко ідентифікувати вас у БігДата. Окремо мене дратує, що телеграм забороняє вашому ж телефону робити скріншоти екрана.

6. У Телеграмі немає служби підтримки. Замість цього якісь неіснуючі волонтери, які ніколи на жодне запитання не відповіли. Якщо у вас виникнуть проблеми – ви просто не отримаєте допомоги. Так наприклад, у мене один канал неправомірно видалили, а адресу (коротке ім’я) іншого вкрали. Я писав на всі адреси, в усі боти і посилання що тільки знайшов. Але за рік мені так ніхто й не відповів. Ніхто. Гробова тиша.

7. Хоч телеграм існує вже 10 років, він залишається сирим і недопрацьованим. Наприклад, якщо в додатку ви вирішить спершу прикріпити текст, то картинку вам прикріпити вже не дозволять. І цьому багу вже багато років. Або не зрозуміло для чого праворуч стільки порожнього місця, а текст під вертикальним фото стискається наполовину.

8. Постійні повідомлення. Зазвичай під час підписки на канали люди одразу вимикають звук сповіщень, але він постійно вмикається при випадковому торканні. А якщо йдуть якісь негативні новини, то це здатне не просто загнати в депресію, а викликати психоз. Тільки уявіть, до чого дійшов цей дурдом. Це вже не ми вирішуємо, коли сісти й почитати новини, а застосунок надсилає сповіщення, щоб ми негайно його відкрили та ввібрали в себе ту погань, що там понаписували. Телеграм, залежність від новин піднімає на якийсь неймовірний рівень.

9. Телеграм як фірма зареєстрована у Великій Британії та США, а довгий час її місцезнаходження приховувалося. Там вони і платять податки, поповнюючи чужі кишені. Ми навіть не знаємо жодної людини, хто працює в телеграмі, крім його голови. Вони все приховують, що не властиво чесним людям.

10. Телеграм, по суті, дублює функції того ж ватсапа тільки набагато гірше. Весь ажіотаж навколо неговизввн штучний. Він би ніколи не став популярним, якби не заблокували інші популярні сервіси. Ви маєте чітко розуміти, що телеграмом користуються тільки в Росії, ну може ще в парі азіатських країн. Жодна зірка світового рівня не те що не має телеграма, а й не знає що це.

За кордоном телеграм відомий тільки як розсадник непристойного контенту і використовується для продажу наркотиків. Я, до речі, багато років намагаюся забанити один такий магазин нелегальних речовин, який вискакує під час запиту, але підтримка не реагує взагалі, за ці п’ять років магазин тільки розрісся.

Ну і, звісно, сам засновник Телеграму ніякий не геній, а звичайний дрібний шахрай. Я читав його автобіографічні книги, бачив його поведінку. І я прекрасно знаю такий психотип людей. Це хворі небезпечні люди. Всі його слова про прогрес і свободи брехливі, оскільки їх цікавить тільки особиста влада і вони за це підуть на все.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024