Пожовтів силіконовий чохол телефона. Що робити і як відбілити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Навіть при акуратному використанні через час можна побачити, що силіконовий чохол пожовк і набув коричневого відтінку. Проблема аж ніяк не нова – на неї скаржилися ще власники кнопкових телефонів 20 років тому. Причому постраждати може будь-який, навіть найдорожчий прозорий чохол.

Реклама

Що робити і як очистити чохол від жовтизни, а чи можна взагалі її прибрати в домашніх умовах – розповідаємо нижче.

Чому силіконові чохли жовтіють?

Якщо коротко – це природний процес старіння та результат хімічних реакцій, що відбуваються усередині силікону. Принципове значення має матеріал – чохли з інших полімерів поступово змінюються по-різному.

Силікон жовтіє через:

  • впливу ультрафіолету (сонячних променів) ;
  • нагрівання (від смартфона та сонця)
  • вбралася бруду (попри гладку поверхню, він має безліч мікропор, які згодом забиваються);
  • подряпин, потертостей, вигинів (у будь-які пошкоджені місця бруд забитиметься швидше).

Як відмити силіконовий чохол від жовтизни ?

Важливо розуміти: відновити колір до ідеального стану нереально – чохол все одно не виглядатиме так, як щойно куплений. Підручними засобами ви зможете усунути забруднення з поверхні матеріалу, але нічого не зробите з його внутрішньою структурою, яка окислилася під впливом ультрафіолету.

Інтернет повний дурних порад, начебто вимочування чохла в відбілювачі протягом кількох діб, але користі від цього мало – як і будь-яка інша рідина, він хіба що прибере рідину з пір, не вбереться в саму гуму.

Чим можна відмити чохол від жовтизни:

  • рідке мило з водою (замість мила підійде шампунь або засіб для миття посуду );
  • нашатирний чи звичайний спирт;
  • рідина для зняття лаку (але, увага, БЕЗ ацетону).

З « інструментів » підійдуть: зубна щітка з м’якою щетиною, м’яка чиста ганчірка, ватяний диск або просто шматок вати, вушна паличка (для внутрішньої частини бортів).

Як очистити чохол від жовтизни:

  1. Дістаньте смартфон із чохла, і огляньте бампер усередині та зовні. На ньому не повинно бути пилу та дрібних піщинок – інакше, коли почнете терти, поверхню можна подряпати.
  2. Приготуйте розчин: у невеликій мисці або широкій чашці з теплою водою потрібно розвести трохи рідкого мила або миття посуду.
  3. Зануріть чохол у воду і залиште на 10-15 хвилин.
  4. Далі дістаємо чохол, беремо інструмент (наприклад, зубну щітку), і трьом. Терти треба рівномірно і по всій площі з обох боків – усередині та ззовні.
  5. Після завершення процесу залишиться тільки змити мильний розчин під проточною водою, промокнути чохол рушником і дати йому висохнути природним чином.

Важливі нюанси :

  • якщо швидко відмити матеріал не вийшло, і сліди взагалі ніяк не йдуть – з усього, зробити вже нічого не вийде;
  • Якщо на чохлі є малюнки, або сам бампер не чисто прозорий, краще відмивати його неагресивними засобами – нікого нашатиря і засобів для зняття лаку – інакше початковий відтінок може змінитися;
  • не використовуйте жорсткі «інструменти» (на зразок металевої губки для посуду), подряпаєте чохол або залишите потертості, а жовтизна залишиться.

Профілактика появи жовтизни

Щоб не довелося гуглити поради про те, як освітлити чохол — з ним слід акуратно поводитися, інакше матеріал почне втрачати колір завчасно.

Заходи профілактики:

  1. Не допускайте появи подряпин, потертостей – дефекти поверхні швидше забиваються брудом.
  2. Не чіпайте смартфон дуже брудними руками та не кладіть на брудні поверхні.
  3. Найчастіше (хоча б раз на тиждень) протирайте чохол вологою серветкою. Причому робити це бажано не лише зовні, а й усередині.
  4. Не залишайте смартфон під прямим сонячним промінням або поруч із потужними джерелами тепла.

Навіть за дотримання всіх умов будь-який силіконовий чохол з часом потьмяніє або пожовкне. Це особливість матеріалу, від якої нікуди не подітися. Тому замість того, щоб труситися над ним – краще просто взяти новий, тим більше що коштують вони недорого, а зберігати презентабельний вигляд можуть як мінімум кілька місяців. Ну і не купуйте чисто прозорі чохли, адже саме на таких слідах з’являються найшвидше. Краще візьміть силіконовий, але непрозорий, шкіряний чи твердий чохол із пластику.

Знаєте, як відбілити пожовклий силіконовий чохол іншими способами, які ми забули згадати? Чи випробували якісь поради, але вони не допомогли? Діліться досвідом у коментарях!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ