Як довго можна тримати телефон на зарядці: поради експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато власників смартфонів звикли заряджати гаджети до 100-відсоткового рівня і залишати їх на зарядці на всю ніч, не замислюючись, чи шкідливо це для них.

Сучасні телефони зазвичай заряджаються до максимуму за кілька годин, тож тримати їх на зарядці довго немає жодної потреби.

Зазначається, що тривала зарядка може негативно позначитися на стані акумулятора. Тому експерти рекомендують заряджати телефон не до 100%, а максимум до 95%. В іншому разі з плином часу батарея триматиме заряд дедалі гірше й гірше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Якщо ви не хочете відмовлятися від звички залишати телефон на зарядці на всю ніч, використовуйте енергозберігаючі розетки з вбудованим таймером часу”, – радять фахівці.

Також деякі власники смартфонів ставлять гаджети на зарядку тільки тоді, коли рівень заряду наближається до нульової позначки. Це також шкідливо для батареї. Експерти радять ставити телефон на підзарядку, коли залишається близько 20-30% заряду.

  • Вимкнути смартфон.  Підключайте до мережі повністю вимкнений телефон. Ви значно скоротите час перебування на зарядці.
  • Використовуйте режим літака. Цей метод можна застосувати, коли немає можливості відключати телефон повністю від мобільного зв’язку. Тоді оптимальним варіантом стане переведення його в режим літака.
  • Не завантажувати під час заряджання.  Не варто грати або слухати музику, якщо потрібно зарядити телефон терміново.
  • Швидка зарядка. Через цей адаптер батарея здатна приймати вищу напругу та підвищену силу струму, що прискорить час заряджання смартфона, але ця функція доступна не для всіх моделей.
  • Використовувати не USB-порт, а розетку. Через порт комп’ютера або в автомобілі телефон отримує меншу потужність, ніж безпосередньо від електромережі.
  • Не використовувати бездротову зарядку. Цей вид зарядки зручний, тому що телефон просто розміщується зверху і відразу заряджається. Але така зарядка буде повільнішою, ніж від розетки.
  • Не переохолоджувати, не перегрівати телефон та АКБ. Ідеально – це нормальна кімнатна температура.
  • Заряджання від комп’ютера. При необхідності заряджання від іншого гаджета заряджання буде швидше, якщо при підключенні вибрати тільки функцію заряджання без передачі даних.
  • Оригінальні зарядний пристрій та кабель. Використовуйте аксесуар виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.