Названо сім способів прискорити роботу старого Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ваш смартфон починає сповільнюватися, ви можете подумати, чи не початок це кінця. Однак це може бути просто цифрове сміття, що накопичилося за довгий час.

Тож, можливо, настав час очистити Android від сміття і почати новий рік зі швидшим телефоном, яким ви зможете користуватися довше.

Ми говоримо про Android, тому врахуйте, що майже кожен смартфон має власний інтерфейс. Деякі з наших пропозицій можуть бути незастосовні до конкретного телефону, а інші будуть доступні в різних меню. Ви завжди можете використовувати функцію пошуку на пристрої, щоб застосувати ці поради до вашої ситуації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкніть і знову ввімкніть

Можливо, це найбанальніша порада з усіх, але вона стоїть першою у списку не просто так: велику кількість проблем з Android (і взагалі з технікою) можна усунути простим перезапуском.

Якщо телефон працює повільно протягом певного часу, спробуйте перезавантажити його і подивитися, чи вирішить це проблему.

Спробуйте мінімалістський підхід

Замість використання додатків для кожного сервісу, який ви хочете спробувати, ви можете дотримуватися мінімалізму, щоб поліпшити продуктивність вашого телефону. Наприклад, програми соціальних мереж розроблені таким чином, щоб тримати вас на гачку і змушувати переглядати якомога більше реклами. Та ж логіка застосовна до відеосервісів.

Якщо ви видалите ці додатки і переглядаєте ці сайти в Chrome, ви побачите, що витрата заряду батареї значно зменшиться, оскільки сайти не можуть використовувати стільки датчиків із браузера. Інший підхід полягає у використанні Lite версій популярних додатків.

Перевірте наявність оновлень програмного забезпечення

Зазвичай рекомендується оновлювати телефон до останньої версії Android, але якщо ви хочете зберегти телефон, то в цьому є певний компроміс. Якщо є оновлення безпеки, його обов’язково потрібно встановити, щоб захистити телефон і вберегти його від шкідливих програм.

А ось із загальними оновленнями можуть виникнути складнощі. Якщо оновлення містить серйозні зміни, швидкий пошук у Google має показати, що інші люди отримали з новим програмним забезпеченням. Якщо телефон старий, погано оптимізоване оновлення програмного забезпечення може вивести його з ладу, тому перед оновленням завжди перевіряйте наявність проблем із продуктивністю, про які повідомляли інші користувачі.

Видаліть додатки, якими ви не користуєтеся

Усі ми винні в тому, що завантажуємо програми, коли вони в тренді або популярні, і незабаром забуваємо про їхнє існування. Якщо ваш телефон сповнений невикористовуваних додатків, видаліть їх, щоб збільшити час автономної роботи та зручність використання.

Багато програм працюють у фоновому режимі та використовують датчики телефона, навіть якщо ви не відкриваєте їх, що може призвести до розрядки батареї та уповільнення роботи пристрою.

Видаліть мотлох, щоб звільнити місце

Хороша програма управління файлами – обов’язкова умова для відстеження того, що займає місце на вашому смартфоні. Додаток Files Go від Google призначений для старих і повільних телефонів Android, але ви можете використовувати його на будь-якому пристрої, щоб швидко звільнити місце.

Ви також можете перевірити налаштування улюблених додатків для обміну повідомленнями, щоб дізнатися, чи не накопичується у вас занадто багато файлів. Такі програми, як WhatsApp, дають змогу відключити автоматичне завантаження мультимедіа, а також заборонити зберігати всі відкриті файли мультимедіа у фотогалереї.

Перемістіть свої фотографії в хмару

Якщо ви зберігаєте свої фотографії тільки на смартфоні, то через один незначний інцидент ви можете втратити цілу купу хороших спогадів.

Резервне копіювання фотографій у хмару за допомогою таких програм, як Google Photos або OneDrive, забезпечить їхнє збереження і звільнить місце на пристрої для ефективнішої роботи.

Почніть з нуля

Якщо жодна з цих порад не допомогла, створіть резервну копію всіх даних на телефоні Android і почніть усе спочатку. Це можна зробити двома способами. Простіший і безпечніший – скидання налаштувань до заводських – стирає дані з телефону і відновлює його до початкового стану. Ви не втратите свої дані, якщо вони були збережені в резервній копії, але нова версія Android допоможе вам відчути себе новою людиною.

Якщо ви почуваєтеся авантюристом і не проти щоденного усунення несправностей у перші кілька тижнів, ви можете спробувати встановити на свій телефон ПЗП. Це складно і загрожує анулюванням гарантії та виходом телефону з ладу, тому не намагайтеся зробити це на своєму основному смартфоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.