Що насправді нового в Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навряд чи варто вкотре перераховувати тактико-технічні характеристики нових айфонів і смарт-годинників: вони, як завжди, “Our Best Ever”, тобто, кращі за вчора, кращі за вчора, краще за вчора, завтра буде краще за вчора.

Найкраще, звісно, довгоочікувана відмова від пропрієтарного роз’єму Lightning. Сама Apple, звісно, добровільно ніколи не перейшла б на Type-C, адже це один із найважливіших інструментів vendor lock-in: якщо в тебе є аксесуари під Lightning, то ти вже не купиш смартфон іншого виробника, бо тобі є, що втрачати. Однак заради відповідності законодавчим вимогам ЄС, що набувають чинності, довелося переходити. Користувач у будь-якому разі виграє: як мінімум тому, що тепер Airpods і Apple Watch можна заряджати прямо від iPhone за допомогою двостороннього кабелю Type-C. А при підключенні до комп’ютера швидкість обміну даними стає значно вищою, ніж через Lightning.

У iPhone 15 Pro ще з’явився корпус з титанового сплаву на цілий грам легший за попередній і зменшилися рамки навколо дисплея, але найцікавіше тут – заміна механічного перемикача беззвучного режиму на програмовану кнопку. При її утриманні, як і раніше, вмикається беззвучний режим – але тепер уже не можна зрозуміти, чи ввімкнено звук, за положенням перемикача. Але зате на натискання кнопки можна “повісити” часто використовувану функцію на кшталт увімкнення камери, диктофона або ще чого-небудь, це зручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті, старша лінійка смартфонів вміє знімати тривимірне відео з двох камер одночасно – за рахунок паралакса (відстані між об’єктивами), і це відео потім можна буде дивитися в AR-шоломі Apple Vision Pro. Якщо ви, звісно, взагалі його купуватимете, коли він вийде. Але тут логічно: якийсь інструмент для створення контенту під цей шолом був явно потрібен.

Що стосується годинника, то головне – це те, що голосові команди Siri тепер обробляються локально, а не відправляються в хмару. Раніше робити так не дозволяла продуктивність чипсета, тепер же інтернет не потрібен, а обробка даних відбувається в рази швидше.

І з’явився новий жест – подвійний дотик двома пальцями, за ним виконується найочевидніша дія в конкретному застосунку: відповідь на дзвінок, зупинка таймера, пауза при відтворенні тощо. Аналогічні функції з’явилися і в Apple Watch Ultra другого покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.