Експерти розповіли, як безпечно користуватися громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді буває так, що нам терміново потрібно підключитися до громадської мережі. Але потрібно вдатися до певних заходів безпеки, щоб не позбавити себе можливості…

Підключитися до безкоштовних мереж Wi-Fi сьогодні можна абсолютно скрізь – у громадських місцях, у магазинах, кафе, на зупинках, у громадському транспорті. Але от наскільки це є безпечним для нашого пристрою?

Для початку слід перевірити мережу. Не варто підключатися до невідомих точок Wi-Fi. Якщо ви перебуваєте в громадському місці, уточніть у працівника, як називається точка доступу. Кібершахраї можуть створювати фейкові мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для безпеки краще використовуйте VPN-сервіси.

Не забувайте про антивірусні програми, які попереджатимуть про підозрілі громадські точки доступу.

Вручну підключайтеся до громадських мереж Wi-Fi. Вимкніть функцію автоматичного підключення.

Якщо ви не користуєтеся в конкретний момент мережею Wi-Fi, вимкніть цю функцію на пристрої.

Вимкніть функцію спільного доступу до файлів через локальну мережу на всіх пристроях. При підключенні до громадського Wi-Fi вони можуть стати доступними зловмисникам. Перевірити у Windows, чи ввімкнено доступ, можна так: “Панель керування – Мережа та Інтернет – Центр мережевих підключень і спільного доступу – Додаткові параметри спільного доступу”. На Mac налаштування спільного доступу до файлів здійснюються в меню “Apple – Системні параметри – Спільний доступ”.

Виробіть правило не використовувати загальнодоступні мережі Wi-Fi для обміну конфіденційною інформацією, як-от фото та відео, а також для заходу в банківські додатки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.