Який обсяг пам’яті оптимальний для смартфона і чи потрібно купувати флешки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі пам’ятають SD-картки для збільшення обсягу вільного простору на телефоні. Раніше вони були майже у кожного в смартфоні, без них було важко обійтися. Зараз ситуація змінилася, і вбудованої пам’яті в телефоні вистачає на кілька років активного використання та збереження файлів. Незважаючи на це, є люди, які не купуватимуть моделі, у яких не виділили місце на карту пам’яті.

Раніше хорошим показником були 32 і 64 Гб. З цією кількістю можна було користуватися кілька років і не знати, що таке повідомлення “Недостатньо місця”. З огляду на те, що всі додатки оновлюються разом з операційною системою, то й місця вільного вимагають більше. Кожна нова функція забирає по трошки пам’яті. Саме тому зараз потрібно купувати смартфони щонайменше зі 128 Гб, а якщо ви не плануєте змінювати модель протягом років, то дивіться на 256 Гб.

Раніше це здавалося неможливим, але зараз смартфони часто мають 1 Тб вільного простору. Це величезна кількість. А от середній сегмент має 512 Гб, і це не рідкість. При цьому якщо виробник вирішив наділити смартфон такою кількістю пам’яті, то звісно місця для флешки не передбачено.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше люди купували флешки масово, а зараз це роблять одиниці. Сама по собі карта Micro SD працює повільно, швидкість зчитування і запису низька. При цьому на неї не можна здебільшого завантажити додатки або ігри. А вони найбільше і займають місця. На флешку можна записати фото/відео, документи, але так само це все можна зберігати на хмарному сховищі, що набагато зручніше.

“Звісно, завжди залишаться люди, які потребуватимуть такого виду пам’яті, але з часом їх ставатиме дедалі менше й менше, а виробники дедалі менше випускатимуть моделей із можливістю вставити Micro SD”, – йдеться в матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.