Статті

Топ-6 функцій, які захистять ваші дані на iPhone

Share

У вашому iPhone є багато функцій, які можуть допомогти захистити вашу особисту інформацію, але далеко не всі про це знають.

Apple надає користувачам iPhone низку потужних інструментів для забезпечення конфіденційності та безпеки їхніх даних.

Шість золотих правил, які допоможуть встановити надійний захист для вашого iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Увімкнути двофакторну аутентифікацію

Ця функція додає додатковий рівень безпеки до вашого облікового запису Apple. Після введення пароля ви отримаєте одноразовий код на своєму надійному пристрої, що ускладнить несанкціонований доступ і підвищить безпеку вашого облікового запису.

Використовуйте надійні паролі та менеджери паролів

Вкрай важливо встановити складні паролі для свого iPhone та інших важливих облікових записів.

Статистика зі звіту Specops Software свідчить про те, що багато користувачів ще не приділяють цьому належної уваги. Використання слабких або очевидних паролів, як-от “ласкаво просимо” або “пароль” ставить ваші облікові записи та дані під загрозу.

Використовуйте менеджери паролів для безпечного зберігання та управління своїми паролями для максимального захисту.

Активуйте Touch ID або Face ID

Ці біометричні методи автентифікації роблять доступ до вашого iPhone швидшим і безпечнішим.

Вони дають змогу розблокувати пристрій за допомогою відбитка пальця або розпізнавання обличчя, гарантуючи, що тільки ви маєте доступ до нього.

Тримайте програмне забезпечення в актуальному стані

Переконайтеся, що ваш iPhone завжди має останні оновлення операційної системи. Це допомагає виправляти вразливості та забезпечує надійний захист від потенційних загроз.

Гарною відправною точкою є увімкнути автоматичне оновлення. Тоді немає ризику забути встановити останні новинки від Apple.

Коли ви дізнаєтеся більше про те, як захистити свій iPhone від хакерів, стане зрозуміло, що автоматичні оновлення допомагають вам залишатися в безпеці, не доводячи виконувати їх вручну.

Використовуйте зашифровані резервні копії

Регулярно створюйте резервні копії своїх даних і переконайтеся, що вони зашифровані. Це гарантує збереження вашої інформації та дає змогу відновити її в разі втрати або крадіжки.

Ви можете заблокувати нотатки, зроблені на вашому iPhone двома способами. Перший варіант – зробити це за допомогою пароля iPhone, однак Apple також дає змогу використовувати спеціальний пароль для цього додатка. Крім того, ви можете використовувати Face ID або Touch ID для блокування і розблокування захищених нотаток. Кожна опція включає наскрізне шифрування.

Увімкніть Find my iPhone

Find my iPhone – це багатофункціональна функція. Вона показує ваш пристрій на карті, дає змогу дистанційно заблокувати або стерти дані з телефона і навіть відтворювати звук, щоб допомогти вам знайти свій iPhone вдома.

Щоб увімкнути цю функцію на iPhone або iPad, перейдіть у “Налаштування”, торкніться свого імені у верхній частині екрана, потім торкніться Знайти> Знайти пристрій і перемкніть Знайти мою мережу.

Ви також маєте переконатися, що функція Надіслати останнє місце розташування ввімкнена, щоб ваш пристрій продовжував надсилати своє місце розташування, поки не розрядиться.

Перейдіть у Налаштування, торкніться свого імені та виберіть “Знайти”. Натисніть “Знайти мій iPhone” і ввімкніть цю функцію. Ви також можете поділитися своїм місцем розташування в цьому розділі, щоб близькі люди знали, де ви перебуваєте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024