Що робити якщо пищить блок живлення телефону

Час читання: 2 хв.

Коли зарядний пристрій вашого смартфона чи планшета починає видавати звуки, то це привід для занепокоєння. Як мінімум, це свідчить про неполадки пристрою. Далі ми розглянемо основні причини та що саме робити в таких випадках.

РЕКЛАМА

Причина звуків телефонної зарядки

Слід зазначити, що зарядні пристрої можуть видавати різні звуки. Це можуть бути: писк, ледь помітний ультразвук, шипіння, тріск.

Найпопулярніша причина – це особливості перетворення струму через феритовий трансформатор, через що зарядка вібрує і створює ультразвукові хвилі. Цей тихий “писк” на межі чутності, схожий на комариний, наприклад, абсолютно безпечний, на працездатність пристрою не впливає, небезпеки не створює. Хіба що може дратувати, але для зменшення цього ефекту ваш смартфон можна просто підключати до мережі в іншій кімнаті.

Інші причини, за яких пищить блок живлення телефона:

  • Здуття конденсатора – викликає перебої, шуми, призводить до швидкої поломки.
  • Неякісний дросель усередині блока – ознаками цього є погана реакція тачскріна під час заряджання, сильне перегрівання зарядного пристрою, шуми навіть після вимкнення девайса.

Як прибрати сторонні звуки під час заряджання телефона

Отже, ми розібралися, чому пищить блок живлення телефону, тепер розглянемо, що робити. Виходити слід із критичності стану пристрою. Наприклад, якщо він працює і не має порушень, а потріскування просто особисто вам неприємне, вирішіть проблему з перенесенням смартфона в іншу кімнату для зарядки.

В інших випадках, щоб прибрати повністю шуми, необхідно розібратися з їхнім джерелом. А саме:

  • Замінити конденсатор, що здувся.
  • Прибрати неякісний дросель.
  • Придбати новий зарядний пристрій – у цьому разі необхідно упевнитися, що за технічними характеристиками (напруга, сила струму, потужність, розмір роз’єму і бренд) новий аксесуар підійде до вашого мобільного.

Що робити, якщо перестає працювати зарядник телефону

Коли пищить блок живлення зарядки телефону, це ускладнює користування девайсом, створює небезпеку. Відомі випадки, коли неякісні вироби вибухали, що призводило до псування майна, загорянь. Своєчасне звернення до сервісного центру збереже працездатність і мінімізує ризики. Водночас ми не рекомендуємо самостійно розбирати пристрій, оскільки можна остаточно його зламати. Водночас суворо забороняється користуватися ним, якщо, крім стороннього шуму, є перегрівання, запах горілого пластику та інші чинники.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.