ТОП-5 крутих гаджетів з RGB-підсвічуванням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багатоколірне підсвічування RGB милує око та додає стилю будь-якому електронному гаджету. Це правдиво як для зовнішніх аксесуарів, так і для внутрішніх компонентів для збірки ПК, особливо вентиляторів, шо крутяться. А затяті геймери жартують, що чудодійне RGB навіть додає FPS в іграх. Ми підібрали п’ятірку різноманітних гаджетів з підсвічуванням від бюджетних до преміальних. Отож, кожен зможе долучитися до ком’юніті фанатів RGB.

ADATA SE900G — зовнішній твердотільний накопичувач з дуже високою швидкістю 2000 МБ/с. Причому цей показник заявлений і для читання, і для запису. Це у два-чотири рази швидше за більшість інших портативних SSD та аж у двадцять п’ять разів випереджає жорсткі диски. Досягається це сучасним інтерфейсом USB 3.2 Gen 2×2. Також на повній швидкості диск буде працювати у разі підключення по Thunderbolt, який використовується у Apple MacBook. Окрім комп’ютерних операційних систем Windows, Linux і macOS, підтримується ще й мобільна ОС Android.

Важить ADATA SE900G помірні 160 грамів та декорований RGB-підсвічуванням, яке займає аж 74 відсотка його поверхні. Завдяки цьому він буде особливо ефектно виглядати разом з ігровими консолями Microsoft Xbox і Sony PlayStation. Для зручності у комплекті постачається одразу два кабеля: новомодний USB Type-C і класичний Type-A. Другий може знадобитися ще й, наприклад, для смарт-телевізора. Об’єм може варіювати від 512 гігабайт до 2 терабайт. На диск надається розширена 5-річна гарантія.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Canyon BSP-8 — портативна бездротова аудіоколонка, прикрашена RGB-підсвічуванням, що налаштовується. На вибір пропонуються три кольори корпуса: чорний, сірий і червоний. Попри компактні розміри, видає чисте звучання потужністю 10 Вт. Цього буде достатньо для використання на танцювальній вечірці навіть у великому приміщенні чи на природі. Основним джерелом відтворення музики виступає Bluetooth 5.2. Відстань стабільного радіоз’єднання досягає 10 метрів, можна об’єднати дві колонки у стереорежимі TWS.

Підтримуються й інші джерела відтворення музики: 3.5-міліметровий кабель AUX, USB-флешка чи зовнішній жорсткий диск, або карта пам’яті TF (вона ж MicroSD). Вбудованого акумулятора вистачає до 3 годин прослуховування музики, а заряджається розповсюдженим кабелем USB Type-C. На верхній панелі колонки розташовані кнопки керування: Play/Pause, перемикання джерела відтворення, збільшення і зменшення гучності. Там же кріпиться зручна ручка для перенесення колонки в руці. А якщо у вас є карабін, то колонку можна закріпити на ремені чи рюкзаку.

Deltaco Gaming DM220 — бездротова геймерська мишка зі Швеції з густо перфорованим корпусом. Це зроблено, по-перше, для зменшення ваги — всього 90 грамів, причому вже з урахуванням вбудованого літієвого акумулятора на 650 мАг. По-друге, перфорація дозволяє долоні вільно дихати і відповідно менше пітніти під час запеклих кіберспортивних баталій. Побудована на оптичному сенсорі Sunplus SPCP6651 з роздільною здатністю до 4800 точок на дюйм. Це не рекордний показник, але більшість користувачів все одно грають в діапазоні 1000 – 2000 DPI.

Чутливість сенсора і колір RGB-підсвічування регулюються двома окремими кнопками поруч з коліщатком. Під основними клавішами знаходяться світчі Huano з чітким кліком і великим ресурсом напрацювання. Ще дві клавіші розташовані збоку, під великий палець правої руки. На них можна запрограмувати часто виконувані дії в іграх чи робочих додатках. Бік мишки прогумований для більш надійного утримання. Одного заряду акумулятора вистачає до 60 годин гри. А користуватися мишкою можна навіть під час заряджання кабелем USB Type-C з частотою опитування 1000 Гц.

Viper Venom RGB DDR5-7200 (код моделі PVVR532G720C34K) — оверклокерська оперативна пам’ять від американського бренду Patriot Memory, яка перейшла рубіж 7 ГГц. Представлена готовим комплектом з двох модулів об’ємом 2х16 ГБ і частотою 7200 МГц. Поки настільки швидку пам’ять підтримують лише процесори Intel Core. Тому ця версія Viper Venom RGB DDR5 запрограмована лише на авторозгін Intel XMP, але не AMD EXPO. Хоча менш високочастотні версії цієї серії пам’яті чудово працюють і на AMD. Та й майбутні покоління проців Ryzen точно наростять частоту ОЗП.

Модулі пам’яті прикриті металевими радіаторами та декоровані RGB-підсвічуванням. Як результат, вони дещо вищі за безрадіаторні аналоги, що варто враховувати при підборі процесорного кулера. Причому радіатори для пам’яті точно не зайві, адже працює вона при підвищеній напрузі 1.45 В. Це дозволило суттєво знизити таймінги, тобто затримки — до CL32-48-48-96. Також є два запасних XMP профілі з таймінгами трохи вище і частотою трохи нижче. На випадок, якщо вам попався невдалий екземпляр процесора, не здатний ставити рекорди оверклокінгу.

Chieftec Scorpion 4 — повнорозмірний комп’ютерний корпус зі скляною бічною панеллю, яка кріпиться без гвинтів, а просто засувається. Передня ж панель зроблена сітчатою для ефективного забору свіжого повітря. За нею розташовані аж три 12-сантиметрові вентилятори з багатоколірним підсвічуванням. Аналогічний четвертий пропелер Rainbow ARGB встановлено ззаду для видування гарячого повітря. Всі вентилятори під’єднуються до центрального хабу, який може синхронізуватися з материнською платою, або ж керуватися вручну радіопультом.

Зверху корпуса під легкознімним магнітним фільтром можна закріпити водянку типорозміру 240 мм (спереду 280 мм). Повітряна башта вміститься висотою до 166 мм, а відеокарта — довжиною до 349 мм. Зроблений корпус із листової сталі товщиною 0.6 мм, тому важить солідні 6.6 кг і добре глушить вібрацію жорстких дисків. Накопичувачів можна встановити по два формату 2.5 і 3.5 дюйма. Скло не боїться подряпин і помірних ударів, і має легке затемнене тонування. Якщо ж ви бажаєте зібрати ПК білого кольору, рекомендуємо придивитися до Scorpion 3 White Edition.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.