Як швидко можна підняти швидкість інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буває така ситуація, коли швидкості інтернету не вистачає для потрібних завдань. У минулі роки були спеціальні програми-прискорювачі Інтернету. Але вони працювали дуже примітивно — знижували якість зображень і стискали трафік.

Але сайти відкривалися швидше навіть за слабкого доступу до мережі. Нині дані технології не актуальні. Які ж є способи підняти швидкість доступу до мережі?

Збільшити тарифний план

Зараз кабельні провайдери в основному дають швидкість 100 Мбіт/сек. Якщо у вас велика родина та багато користувачів, то цього може не вистачати. В цьому випадку потрібно уточнити – можливо, ваш провайдер зможе дати вам 300, 500 Мбіт/сек або навіть величезну швидкість 1 Гбіт/сек.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут варто розуміти, що якщо у вас морально застарілий роутер та споживачі, то потрібно буде міняти ще й обладнання. Практика показує, що 100 Мбіт/сек вже не вистачає для великої родини, особливо якщо хтось із домочадців стримає або дивиться відео у високій роздільній здатності.

Перевірити свій роутер

Наприклад, морально застарілий стандарт Wi-Fi 4 може дати до 600 Мбіт/сек за ідеальних умов. Насправді ж такий пристрій рідко коли працює на швидкостях понад 100 Мбіт/сек. Актуальний стандарт на 2023 рік – Wi-Fi 6, який спокійно видаватиме швидкість в 1 Гбіт/сек.

Також старий роутер може добре працювати з 1-3 пристроями, але якщо ви до нього підключили телевізор, ігровий комп’ютер та кілька смартфонів, то він вже чисто апаратно може не впоратися з таким навантаженням.

Не забуваймо, що на частоті 2.4 ГГц працює багато високочастотних пристроїв, що створює великі перешкоди для маршрутизатора. Перехід на 5-гігагерцовий Wi-Fi 6 вирішить усі проблеми із підключенням.

Перевірте ваш пристрій

Багато користувачів вважають, що вони гальмує інтернет, а насправді повільно працює смартфон чи ПК. Можливо, занадто багато програм встановлено на пристрої і велике навантаження. Тоді браузер справді працюватиме повільно. Також має значення та наявність вірусів на пристрої та фонових програм, які можуть займати мережу.

А що робити, якщо гальмує мобільний інтернет?

  1. Переконайтеся, що пристрій підключено до стільникового оператора за протоколом LTE (4G);
  2. Спробувати перепідключитись до мережі (перевести гаджет у режим польоту та назад);
  3. Спробувати змінити розташування пристрою. Метр ліворуч, метр праворуч — можливо, проблему буде вирішено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.