Чому потрібно перезавантажувати телефон щодня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди діляться на два табори, коли мова заходить про те, чи варто перезавантажувати телефон. Є ті, які намагаються уникати перезавантаження за всяку ціну, навіть жертвуючи оновленням системи, і ті, хто робить це щодня.

Нещодавно прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе закликав мешканців країни перезавантажувати свої смартфони хоча б раз на день і експерти повністю згодні з головою уряду, але з чим пов’язані такі рекомендації?

Кібербезпека

Користувачам смартфонів рекомендується перезавантажувати свої пристрої принаймні раз на тиждень, щоб убезпечити себе від хакерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Ми всі несемо відповідальність. Проста річ, щовечора вимикайте телефон на п’ять хвилин, робіть це кожні 24 години, коли ви чистите зуби або щось інше”, – цитує The Guardian Ентоні Альбанеза.

Регулярне перезавантаження телефону може мінімізувати ризик, оскільки воно примусово закриває небажані додатки та процеси, що працюють у фоновому режимі, за допомогою яких кіберзлочинці можуть збирати дані.

Ця практика необхідна також для управління пам’яттю, збереження заряду батареї, загальної продуктивності, оновлення системи та запобігання збоям.

Підвищує продуктивність

Згодом програми та процеси на нашому гаджеті можуть споживати оперативну пам’ять пристрою, унаслідок чого відбувається сповільнення його роботи.

Перезавантаження допомагає очистити цю оперативну пам’ять і дає змогу телефону працювати ефективніше. Крім того, непотрібні додатки, що працюють у фоновому режимі, можуть виснажувати акумулятор, перезавантаження прибирає ці додатки і допомагає краще керувати часом автономної роботи.

Усуває непотрібні збої

Регулярні перезавантаження можуть зупинити непотрібні завдання і процеси, які уповільнюють роботу смартфона.

Є оновлення та виправлення, які вимагають перезавантаження, щоб повністю інтегруватися в систему, і згодом деякі додатки можуть не працювати належним чином або призвести до зависання і збою телефону. Регулярне перезавантаження може допомогти запобігти цьому.

Експерти рекомендують взяти за звичку перезавантажувати телефон принаймні раз на тиждень, щоб він працював безперебійно і залишався в оптимальному стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.