Які телевізори кращі Sony чи Samsung. Детальне порівняння

Хочете поміняти телевізор Sony на модель Samsung? Дізнайтеся, коли не варто цього робити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обираючи телевізор, варто заздалегідь скласти уявлення про те, що пропонується, і звернути увагу на ключові технічні параметри. Однак бренд пристрою може бути не менш важливим, оскільки кожна компанія пропонує певну якість і може використовувати специфічні технологічні рішення. Sony vs Samsung – дуже поширене порівняння, коли йдеться про купівлю телевізора. Який телевізор вибрати?

Який телевізор краще – Sony чи Samsung?

Навіть при детальному порівнянні однієї з найцікавіших і найпопулярніших моделей Sony Bravia проти Samsung QLED, з системою Tizen і процесором Quantum 8K, ви можете не отримати задовільної відповіді. Це тому, що багато залежить від розміру екрану, компонентів і технологічних відмінностей. Samsung QLED, щоб отримати схвалення в очах користувача, повинен мати інше обладнання, ніж Sony Bravia з якісним LCD-екраном. OLED-обладнання Sony також важко об’єктивно порівняти з телевізором, який Samsung оснастив технологією квантового розподілу світла.

Це не означає, що порівняння телевізорів Sony і Samsung абсолютно неможливе або безрезультатне. Якраз навпаки. Готуючись до покупки нової техніки, варто ознайомитися з рейтингами, що порівнюють можливості техніки обох виробників. У них дуже легко знайти один з ключових параметрів – ціну. Використовуючи цей тип рейтингу, все, що вам потрібно зробити, це визначити свій бюджет. Таким чином, ви легко знайдете виробника, який пропонує найбільше для вашого бюджету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, якщо ви сподіваєтеся визначити, який з виробників, що вас цікавлять, є найкращим, ви можете бути розчаровані. Серед так званого середнього класу, тобто телевізорів вартістю від двох з половиною до трьох тисяч злотих, найбільше пропонує Samsung. За аналогічну техніку з логотипом Sony на корпусі доведеться викласти більшу суму. Але коли запитують про більш дорогі рішення, наприклад: 75-дюймовий телевізор Sony або Samsung, відповідь вже не така очевидна. Різниця в ціні промовиста і майже не залежить від доступних функцій.

Тому ціновий критерій повинен мати значення лише в обмеженій мірі і за певних умов. Дешевший 50-дюймовий телевізор може означати, що в ньому відсутня важлива функція, яка безпосередньо впливає на якість відтворюваного зображення, від якої ви не хочете відмовлятися. Іноді телевізор буде дешевим, тому що максимальна роздільна здатність, яку він підтримує, – High Definitione, що для ваших цілей буде цілком достатнім. Багато що є справою смаку і потреб.

Відмінності між телевізорами Sony та Samsung

Однак є деякі функції, які є тільки в обладнанні Samsung, і деякі, які може запропонувати вам тільки Smart TV. Виробники, які вас цікавлять, пропонують різні операційні системи у своїх пристроях. Варто пам’ятати, що вони відрізняються не тільки візуально. Якщо ви купуєте телевізор Sony, ви можете розраховувати на Android TV. Samsung, з іншого боку, пропонує власне програмне забезпечення під назвою Tizen з інтерфейсом Smart HUB.

Телевізор з програмним забезпеченням Tizen дозволяє робити все, що ви очікуєте від Smart TV. З його допомогою ви зможете використовувати веб-браузер і підключатися до декількох популярних VOD-бібліотек, таких як Netflix, HBO і Amazon Prime Video. Ви також можете розраховувати на доступ до додатків соціальних мереж. Найбільшою перевагою програмного забезпечення, яке використовує Samsung, є інтуїтивно зрозуміла синхронізація телевізора з інтернетом речей в межах його радіусу дії.

До плюсів корейського виробника також можна зарахувати той факт, що він не намагається монополізувати вашу домашню електроніку. Кожен з його телевізорів Samsung Smart TV дійсно простіше підключати до планшетів і смартфонів того ж бренду, але це не єдина можливість. Ви також знайдете в меню геніальну функцію Smart Thing, з якою про однорідність виробників можна взагалі не турбуватися.

Android TV, яким Sony оснащує свою продукцію, працює аналогічно. Її використовують і інші виробники. Його використовують Philips, Xiaomi та Panasonic. Тому вона вважається найкраще протестованою. Дійсно, на сьогоднішній день найбільша кількість користувачів аудіо/відеотехніки якраз стикалася з Android TV. Але не всі з однаковою його версією, що часто пояснює крайні думки про програмне забезпечення, встановлене компанією Sony.

Адже плавність роботи і функціональність Android TV може відрізнятися навіть у випадку декількох моделей телевізорів одного виробника. Також у приймачах Sony можна зустріти різні покоління операційної системи Android. Навіть у випадку моделей, виготовлених в одному місці і в один час. Якщо ви не перевірите детально, яка з них доступна в моделі обладнання, що вас цікавить, ви можете бути розчаровані.

Певні недоліки, навіть з точки зору мультимедіа, можуть суттєво обмежити функціональність обладнання. Наприклад, додаток YouTube є чудовим джерелом відео у форматі 4K і 8K. Він перестане бути таким, якщо на вашому Android TV не буде версії програми, яка відтворює надвисоку роздільну здатність. Факту наявності 4K-телевізора недостатньо. Якщо програма не має такої опції, зображення буде збережено лише шляхом поляризації зображення до якості Ultra HD.

Як Tizen від Samsung, так і Android TV від Sony мають своїх відвертих прихильників і недоброзичливців. Корейське рішення вважається більш естетичним, і справа тут не в смаку, а у відсутності додаткового базового програмного забезпечення для обладнання. Користувачам Android TV доводиться мати справу як з його інтерфейсом, так і з додатковим програмним забезпеченням телевізора, яке дуже часто просто виглядає погано.

З технічного боку, два виробники відрізняються стандартом компонентів, які використовуються в слабших моделях телевізорів. Samsung, наприклад, має набагато менше небажання коригувати якість своїх процесорів таким чином, щоб досягти нижчої ціни. Японський виробник рідше потурає таким рішенням. У телевізорах Sony і Samsung ви також знайдете різні екрани, що самостійно випромінюють зображення. У перших не використовується квантово-точкове підсвічування QLED-матриць, а серед телевізорів корейського виробника ви не знайдете моделей з OLED-матрицями.

Схожість телевізорів Sony та Samsung

Хоча технології OLED і QLED кардинально відрізняються, стандарт зображення, якого досягають обидва виробники, дуже схожий. Телевізори Samsung з роздільною здатністю 4K QLED підтримують надвисоку роздільну здатність з такою ж глибиною і чіткістю кольорів, як і моделі Sony з роздільною здатністю 4K OLED. Виробники також застосовують схожий підхід до набору функцій, якими вони оснащують свої телевізори. Їхні дешевші та менші моделі мають більш масивні РК-екрани. Для того, щоб панель OLED або QLED з’явилася в їхньому обладнанні, сам телевізор повинен мати розмір екрану понад 50 дюймів.

Ця ситуація може змінитися в одну мить. Адже компанія Samsung вже представила 48-дюймовий QLED-телевізор у 2019 році, але говорити про чітку зміну тренду тут складно. Тим більше, що це модель, яка не належить до бюджетних. Відсутність реакції з боку Sony та інших великих виробників побутової електроніки, схоже, означає, що це не той шлях, який буде розвиватися ефектно. Тим паче, що лише великий розмір екрану дозволяє отримати роздільну здатність Ultra HD і в достатній мірі використовувати можливості плоских екранів OLED і QLED.

Інші важливі особливості телевізорів Sony і Samsung

Який 65-дюймовий телевізор (Sony або Samsung) вам найбільше підійде, залежить від того, для чого ви плануєте використовувати свою нову покупку. Якщо це буде лише перегляд телепередач, орієнтуйтеся на свій смак. Якщо ж ви плануєте користуватися онлайн-медіа, деталі стануть важливими. Android TV має більше додатків, але не має бібліотеки Amazon. Кількість важливих нюансів зростає тим більше, чим розумнішим ви хочете бачити свій новий телевізор і яка операційна система краще підійде для реалізації ваших планів.

Що ж все-таки вибрати – телевізор Sony чи Samsung?

Ніхто не зможе дати вам правильну відповідь на це питання, окрім вас самих. Іноді настає час змін, і нова операційна система та кардинально інший інтерфейс можуть стати гарним відволікаючим маневром для ваших щоденних розваг. Задоволення гарантоване, незалежно від того, переходите ви з Samsung на Sony чи навпаки. Однак, якщо звичка – це ваша друга натура, можете не хвилюватися. Якість у будь-якому випадку на вашому боці. Ви знайдете її в асортименті вашого улюбленого виробника.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.