Топ-6 причин, чому планшети на Android – це майбутнє персональних комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google активно працює над наданням планшетам більшої унікальності та привабливості. Вони розробили ігровий простір Entertainment Space, а також адаптували операційну систему Android 12L, спеціально призначену для пристроїв з великими екранами. Хоча ці інновації самі по собі не доводять перевагу Android-планшетів над їхніми аналогами, такими як iPadOS або навіть Windows, вони відкривають яскраві перспективи для майбутнього.

Що краще – комп’ютер чи планшет – залежить від ваших цілей. Але незабаром Android-планшети можуть зайняти провідну позицію на ринку комп’ютерів.

1. ПОПУЛЯРНІСТЬ ANDROID-ПЛАНШЕТІВ ЗРОСТАЄ

Згідно зі звітом Maximize Market Research, у 2020 році загальна вартість ринку планшетів досягла 39,81 мільярда доларів. Більшу частку цього ринку займають планшети на базі Android – 44,91%, причому значна частина (18,2%) припадає на Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прогнози фахівців вказують на те, що до 2027 року ринок планшетів досягне обсягу в 50,31 мільярда доларів. Ці дані ясно свідчать про те, що планшети будуть дедалі більш затребувані з кожним роком. Інженерні та дизайнерські рішення сприятимуть зростанню інтересу з боку споживачів.

З точки зору функціональності і затребуваності, майбутнє планшетів має міцну основу. Вони можуть легко зайняти домінуюче становище у світі технологій, якщо виробники і маркетологи зроблять правильні кроки.

2. ПЛАНШЕТИ З ANDROID ПІДВИЩУЮТЬ ТЕХНІЧНУ ПОТУЖНІСТЬ

За участю партнерів, таких як Samsung, Lenovo і Huawei, Google отримує широкі можливості для реалізації своїх інновацій в операційній системі Android.

Сучасні планшети випускаються в різних розмірах (зокрема й компактних), з роздільною здатністю екрана в діапазоні від 1600 x 2560 до 1752 x 2800 пікселів. Апаратна складова активно використовує високопродуктивні процесори.

Вибір планшетів став настільки різноманітним, що в будь-якому ціновому сегменті можна знайти пристрій з привабливими технічними характеристиками. І цей асортимент продовжує розширюватися.

3. ПЛАНШЕТ – ЦЕ ЗРУЧНО

Ця особливість стосується всіх планшетів, включно з планшетами на базі Android.

Планшетні комп’ютери потужніші і в деяких випадках більш універсальні, ніж смартфони, але при цьому вони важать менше ноутбуків. Їх можна легко брати з собою на роботу, навчання або в поїздку. Найчастіше планшет успішно замінює настільний комп’ютер.

На практиці зручність використання залежить від ємності акумулятора, інтерфейсів і габаритів. І добре, що нові розробки прагнуть поліпшити всі ці аспекти.

Одним із гарячих трендів у мобільній індустрії є складні пристрої. Критичний недолік таких пристроїв нині – це тривалість роботи від акумулятора. Однак, купуючи пристрій, схожий на Samsung Galaxy Z Fold 3, ви отримуєте можливість насолоджуватися високоякісною графікою і потужним процесором у смартфоні, який з легкістю перетворюється на планшет одним рухом руки.

Пристрої, які поєднують у собі функціональність смартфонів і планшетів, свідчать про те, що кишенькові ПК можуть бути дуже потужними.

4. ПЛАНШЕТ КОРИСНИЙ ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ РОБОТИ

Плюси планшета як розважального пристрою незаперечні, але це ще й потужний інструмент для роботи. Підвищена продуктивність дає змогу виконувати завдання швидко, забезпечуючи позитивний досвід і задоволення від якісно виконаної роботи.

Наразі планшети широко застосовуються в різних галузях, включно з освітою, охороною здоров’я, бізнесом і торгівлею. Користувачам доступні такі можливості:

  • Робота з електронною поштою;
  • Взаємодія з робочою командою онлайн і спільна робота над проектами;
  • Відеоконференції;
  • Створення та зміна документів;
  • Ведення акаунтів у соціальних мережах;
  • Створення фото- і відеоконтенту;
  • Оформлення покупок онлайн.

Згідно зі звітом на сайті FinancesOnline, 66% споживачів використовують планшети і смартфони для проведення грошових транзакцій.

5. ПЛАНШЕТИ ВИДІЛЯЮТЬСЯ В КОРПОРАТИВНОМУ СЕКТОРІ

Планшетні комп’ютери активно впроваджуються не тільки простими користувачами, а й цілими організаціями.

Лікарі використовують аудіовізуальні функції, щоб підтримувати контакт із пацієнтами. Студенти відкривають електронні підручники, ведуть освітні та дослідницькі роботи. Власники бізнесу можуть одночасно керувати виробничим процесом і залишатися в курсі новин і пов’язаних питань, не прив’язуючись до робочого місця. Роздрібні торговці можуть відстежувати запаси товарів, стан замовлень і обслуговувати клієнтів через додатки. Що краще – планшет або ноутбук, який займає більше місця, важчий і менш зручний в умовах складу?

Аналіз, проведений Coherent Marketing Insights, показав, що 40% користувачів планшетів використовують їх тільки в робочих цілях. У 2019 році частка пристроїв на основі iOS становила 45,7% ринку, тоді як Android посідав друге місце з невеликим відставанням.

Популярність планшетів зумовлена їхніми розмірами та продуктивністю, які дають змогу інтегрувати їх в усі сфери діяльності.

Висновок про цінність планшетів підтверджують як прості, так і корпоративні користувачі. Крім того, що більше людей використовують планшети, то більше виробників вкладають ресурси в їхню розробку та вдосконалення.

6. ПЛАНИ ЩОДО РОЗВИТКУ

Google має особливі плани на розвиток планшетів з операційною системою Android. Компанія розуміє, що без нових ідей і фінансових вкладень планшети на Android не зможуть перевершити iPad або планшети з Windows.

За інформацією з виставки CES 2022, Google зосередилася на вдосконаленні програмного забезпечення для планшетів, зокрема на поліпшенні підключень, безпеки та зручності використання. Але компанія не згадує про розробку нових апаратних засобів.

Проте, Google явно зацікавлена в подальшому розвитку ОС Android для планшетів і поки не планує переходити на інноваційні пристрої.

Планшети на Android мають велике майбутнє. Вони є універсальним пристроєм між смартфоном і комп’ютером і стають невід’ємною частиною повсякденного життя.

Ми, як користувачі, можемо сприяти розвитку планшетних технологій, використовуючи їх максимально можливо. Якщо у вас є планшет, ви можете пристосувати його під свої потреби і поділитися досвідом використання у своєму блозі. Користувацькі відгуки та досвід мають величезний вплив на те, якими стануть майбутні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.