Чому не можна брати телефон мокрими руками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ви купуєте смартфон – ви хочете, щоб він прослужив якомога довше. Але найчастіше самі споживачі, порушуючи правила експлуатації, скорочують тривалість життя свого гаджета.

Взяти з собою телефон у ванну кімнату, або розблокувати екран вологими руками – справа звична для половини користувачів смартфонів. І це – одна з головних помилок.

Саме про шкоду, якої може завдати волога вашому телефону, і піде мова в цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому не можна телефон брати мокрими руками

Понад 30% ремонтів у СЦ припадає на апарати, що вийшли з ладу повністю або частково, через вплив вологи. І винуватцями є самі власники, бо нехтували вимогами до експлуатації.

Не завжди, щоб телефон постраждав від вологи, його необхідно впустити в чан з водою. Найчастіше проблеми виникають через незначний вплив рідини, а саме: мокрі руки або розмова по телефону під дощем. Навіть такі, здавалося б, нешкідливі маніпуляції можуть спровокувати потрапляння вологи всередину вашого телефона, і найчастіше єдиним порятунком для вас стане ремонт (але навіть це не точно).

Серед користувачів, які звертаються в СЦ, поширеною скаргою є “спливання сенсора” після розблокування мокрими руками. У деяких пристрій і зовсім перестав вмикатися (волога потрапила всередину і закоротила плати).

Часто намокання телефону супроводжується купівлею нового пристрою, але якщо ви досить швидко відреагуєте, його можна врятувати!

Що робити, якщо на телефон потрапила вода.

Звісно ж, найлогічніший і найправильніший варіант у цьому разі – звернутися до сервісного центру.

Але якщо ви зараз не маєте такої можливості, то можете спробувати впоратися з проблемою самостійно за допомогою порад, які наведено нижче.

  • Вимкніть ваш пристрій. Усі деталі у вашому телефоні пропускають вологу за лічені секунди. Не потрібно вмикати телефон, поки ви не переконаєтеся в тому, що він повністю висох. Не забувайте, що вода у вашому телефоні може спровокувати коротке замикання.
  • Зніміть задню кришку і витягніть батарею. Акуратно протріть телефон і його знімні запчастини сухим паперовим рушником.
  • Обов’язково дістаньте сім-карту і протріть її насухо, якщо вона зазнала впливу вологи.
  • Приберіть усі комплектуючі (навушники, захисні стекла, плівки, карти пам’яті).
  • Скористайтеся пилососом, щоб видути всю воду (цей процес у сумі займе у вас близько години, але воно того варте).
  • Багато хто помилково вважає, що із завданням “просушування” відмінно справляється фен. Це не так, ба більше, він може тільки погіршити проблему, задувши воду у важкодоступні місця. Занадто гарячий напір повітря може тільки прискорити процес окислення і тоді, великий ризик, що ваш пристрій не врятують навіть співробітники СЦ.
  • Помістіть телефон на сонячне місце (ідеальний варіант, якщо це буде вікно поруч з батареєю). АЛЕ! У жодному разі не кладіть телефон на саму батарею.
  • Іноді процес сушіння може займати більше двох діб. Але якщо через 24 години ви впевнені, що ваш пристрій повністю позбувся вологи, то спробуйте його ввімкнути.
  • Якщо після увімкнення ваш пристрій видає дивні звуки і шипіння – це означає, що телефон функціонує неправильно.

Якщо нічого не допомогло і ваш пристрій не подає ознак життя – вам все-таки доведеться звернутися в сервісний центр.

До речі, в магазинах зараз можна зустріти набори “для реанімації” промоклого телефону. Фахівці рекомендують не шкодувати грошей і, все-таки, купити такий комплект про всяк випадок.

Тепер ви знаєте, як надати “першу допомогу” вашому телефону і як збільшити шанси апарата бути вдало відремонтованим. Послідовне виконання всіх дій збільшить шанси гаджета отримати мінімальні пошкодження до звернення в сервісний центр для кваліфікованого ремонту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.