Названо 2 причини, чому Windows краще, ніж macOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система macOS – зручне й ефективне середовище для розробки програмного забезпечення та виконання повсякденних завдань. Однак, у деяких випадках Windows може виявитися зручнішою і кращою.

Є кілька причин переваги Windows, через які користувачі не готові повністю відмовитися від неї. Компанія Apple не переконала їх у тому, що перехід на їхню продукцію вартий того.

ІГРИ

Плюси Windows у тому, що вона набагато краще підходить для ігор, ніж macOS. Незважаючи на деякі зусилля з боку Apple, вони не особливо вражають.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники ігор завжди уникали macOS з двох причин: апаратне забезпечення Apple ніколи не відповідало необхідному рівню, а цільова аудиторія користувачів macOS завжди була малою. Якщо ігри не продаються, чому розробники повинні витрачати час на їх створення для платформи Apple? Це замкнуте коло.

Apple логічно намагається наздогнати конкурента. На конференції WWDC у червні 2022 року компанія анонсувала технологію масштабування MetalFX Upscaling і новий API Fast Resource Loading, що прискорює завантаження ігор. Ці дві нові функції можуть зробити Apple більш конкурентоспроможною операційною системою для геймерів. Додайте сюди сервіс підписки на відеоігри Apple Arcade, і у компанії є шанс привернути увагу розробників ігор.

Однак сервіс Arcade виявився не таким, як очікувалося. Він вимагає, щоб ігри функціонували на всіх пристроях Apple – від найдешевших iPhone до Mac Pro, і це змушує розробників зробити поступки. Варіанти ігор для Mac бліднуть порівняно з якістю, доступною на платформі Steam.

На Mac, звісно, є кілька чудових ігор, як-от Inside і Norco, але відсутність великої кількості високобюджетних пропозицій для поціновувачів захопливих пригод розчаровує. У Windows же немає проблем з іграми.

АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Багато хто любить збирати комп’ютери самостійно. Проводять багато часу в інтернеті, досліджуючи і підбираючи компоненти, складаючи списки і порівнюючи їх. Потім купують і чекають, коли всі деталі прибудуть. Людям подобається ця процедура.

З Apple такий підхід не вийде. Ви просто купуєте готовий Mac і маєте обмежені можливості для змін. Для Apple поняття “модульність” означає, що ви можете підключити монітор до вашого Mac Studio.

Зрозуміло, чому вони роблять такий вибір. Передбачуваність апаратного забезпечення дає змогу компанії впроваджувати чудові функції в macOS, оскільки вони точно знають, з якими компонентами працюватиме система. Однак це обмежує вибір користувача і практично позбавляє його можливості створювати поєднання компонентів, які він дійсно хоче використовувати.

СКЛАДНЕ РІШЕННЯ

Не можна не відзначити надійність macOS порівняно зі щоденними проблемами Windows, цікавий і різноманітний набір зручних застосунків, які роблять роботу з нею чистим задоволенням. Крім того, Apple серйозно ставиться до питання конфіденційності.

Можливо, в майбутньому macOS стане також придатною для ігор платформою, як Windows. Але поки цей момент не настав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.