Як зробити, щоб Telegram показував новини швидше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні для багатьох одним із головних джерел інформації стали офіційні спільноти в месенджері Telegram. Тому, коли він починає “гальмувати” або займати занадто багато місця на телефоні – це проблема, яка стосується кожного з нас.

Реклама

Не всі знають, що кеш у Telegram потрібно час від часу чистити – це стосується тих, хто сидить у месенджері зі смартфона. Річ у тім, що програма влаштована таким чином, що “з’їдає” ваше сховище під час постійного використання – тут нічого не поробиш, потрібне втручання користувача.

Відновлюємо стабільну роботу Telegram

Робиться це дуже просто і швидко. Потрібно зайти в сам додаток зі смартфона, потім натиснути на коліщатко в правому нижньому кутку і слідувати шляхом “Налаштування” → “Дані та сховище” → “Використання пам’яті”.

Далі, все що потрібно зробити – натиснути на опцію “Очистити кеш”. Читаємо, що кеш очищено, простір звільнено.

Що ще можна (а скоріше потрібно) зробити, то це налаштувати Телеграм таким чином, щоб він автоматично чистив кеш – видаляв сміття щодня, тиждень або місяць. Також у налаштуваннях можна обмежити розмір кешу.

Якщо цього не робити, кеш Телеграма досягне кількох десятків (а іноді – навіть сотень Гбайтів), що, крім нестабільної роботи самого месенджера, може призвести до зниження загальної продуктивності смартфона.

Важливо: якщо звільнення пам’яті не сталося, а Telegram як важив купу гігабайт, так і продовжує важити, спробуйте перевстановити / видалити застосунок. При повному видаленні весь кеш точно буде стерто.

До слова, ця процедура актуальна не тільки для Telegram. Так само можна очистити сміття в WhatsApp, YouTube, TikTok та інших додатках, які вирізняються невгамовним апетитом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ