Статті

Добірка пристойних планшетів до школи для дітей

Share

Наближається навчальний рік, а значить батькам час подбати про планшет для свого чада. Сучасне навчання вже неможливе без гаджетів і хороший планшет – ідеальний помічник для дитини. У цій статті буде добірка дорогих пристроїв, на яких нічого не зависає і не гальмує, а екран дуже якісний, що важливо для організму, який росте.

Адже за дешевим пристроєм можна і зір посадити. До речі, планшети з добірки підійдуть не тільки дітям, а й будь-якій дорослій людині для роботи і розваг. Не буду мучити вас довгим вступом, погнали.

Huawei MatePad Air

Планшет, який вийшов 3 місяці тому і вже встиг підкорити серця навіть найдопитливіших користувачів. У ньому прекрасно абсолютно все – дуже якісний IPS дисплей (11.5″) з роздільною здатністю 2800х1840 і частотою екрану в 144 Гц! Скажу чесно, на такому екрані картинку взагалі неможливо відрізнити від реальності, особливо в динаміці. Адже що вища частота екрану, то плавнішою буде картинка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Планшет працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 888 і має 8 гігабайт оперативної пам’яті. Постійної пам’яті теж багато – 128 гігабайт вистачить з лишком під усі завдання. Також є дві камери – основна і фронтальна. Фото виходять дуже хорошої якості.

Планшет працює на операційній системі HarmonyOS. Вона створена й адаптована спеціально для пристроїв HUAWEI – за фактом, ми отримуємо гаджет такої ж якості, як “яблучний”, але значно дешевший.

У цій ОС є свій власний магазин додатків AppGallery, в якому присутні всі потрібні додатки, а також можливість купівлі за допомогою вітчизняних банківських карт, що важливо в наш час. До того ж, пристрій підтримує додатки для Android.

Відмінний, дуже якісний пристрій, який ні в чому не поступається конкурентам. Плюс у комплекті йде клавіатура-чохол, тобто ви можете використовувати планшет замість ноутбука. Однозначно рекомендую.

Xiaomi Pad 6 8/256Gb

У цій моделі такий самий дисплей, але менший, всього 11 дюймів. Дисплей також “високошвидкісний” – 144 Гц. Але мінус тут у тому, що використовується процесор Qualcomm Snapdragon 870, який за потужністю слабший, ніж у першого пристрою. Та й створений він на 7-нм техпроцесі, а в першій моделі вже на 5-нм.

Зате постійної пам’яті 256 гігабайт, а оперативної також 8. Працює Xiaomi Pad 6 на базі Android 13, звичайно ж, зі своєю фірмовою оболонкою MIUI 14.0.4, яка комусь подобається, а комусь ні.

OnePlus Pad 8/128Gb

Планшет на цікавому процесорі MediaTek Dimensity 9000. Має практично такі ж характеристики – 128 гігабайт постійної, 8 оперативної пам’яті та діагональ дисплея в 11.6″ (2800х2000). Екран тут, як і у всіх попередніх моделях, “розганяється” до частоти в 144 Гц.

З плюсів, тут є можливість встановлення SIM-карти, щоб користуватися пристроєм поза мережами Wi-Fi. А ось з мінусів – планшет працює на OxygenOS, до якої потрібно буде звикати. Але операційна система працює на базі Android, тому всі додатки сумісні.

Apple iPad Air 2022 року

Куди ж без знаменитого iPad? Фанати “яблука” читаючи вже мислять про себе – “куплю цей девайс своєму чаду, нехай всі заздрять”. Але яким би крутим не був iPad Air 5, його можна назвати морально застарілим порівняно навіть з Xiaomi і OnePlus – екран працює з частотою 60 Гц, а це вже минуле століття. І постійної пам’яті всього 64 гігабайти, що вже плачевно мало. Ні, є варіант і на 256 гігабайт, тільки вже дуже дорого.

Нагадаю, що девайс працює на Apple M1, а IPS екран має роздільну здатність 2360×1640. Але з позитивних сторін – це все таки Apple, зі своєю високою якістю і продуманістю майже у всіх аспектах.

Microsoft Surface Pro 9

І як можна обійти цю дуже серйозну модель від Microsoft, та ще й з Windows 11 на борту? Ніяк. Щоправда ціна кусається, але за перегляд грошей платити не потрібно, тому розповім вам коротко про цей гаджет.

Він має 13″ IPS дисплей із частотою 120 Гц і працює на x86 процесорі Intel Core i5-1235U. Оперативної пам’яті – 8 гігабайт. Windows 11 працює досить спритно – планшет зручний для тих завдань, які працюють під Windows. Можна малювати у фотошопі і ставити взагалі будь-які “віндові” додатки. Вбудованої пам’яті – 256 Гб, і це нормально для планшета під Windows.

Автономність девайса вражає – до 15.5 годин безперервної роботи. Чесно, були б гроші, взяв би такий собі, інший раз ноутбук із собою возити ніколи, а працювати поза домом потрібно. Зручно. Підійде тим, кому не підходять мобільні операційні системи. Чудова альтернатива ноутбуку. Тільки ціна…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple представила власний штучний інтелект

    Apple анонсувала нову систему штучного інтелекту під назвою Apple Intelligence. Ця система обіцяє покращити досвід…

    10.06.2024

    Apple представила macOS 15 Sequoia: що нового і цікавого

    Конференція WWDC 2024 у самому розпалі, і Apple щойно анонсувала нову версію операційної системи —…

    10.06.2024

    Представлено iOS 18: нові функції та зміни від Apple

    Сьогодні, 10 липня, під час WWDC 2024 було оголошено про випуск нової версії операційної системи…

    10.06.2024

    Представлено visionOS 2: огляд нововведень та особливостей

    Компанія Apple анонсувала значне оновлення VisionOS 2 для свого пристрою Apple Vision Pro під час…

    10.06.2024

    Злитий список Mac та MacBook, які не отримають оновлення до macOS 15

    Згідно з інформацією, опублікованою на 9to5Mac, з'явився ймовірний список комп'ютерів Mac, які не отримають оновлення…

    10.06.2024

    Samsung Galaxy S24 – лідер серед смартфонів з штучним інтелектом

    Популярність смартфонів, обладнаних функціями штучного інтелекту (ШІ), продовжує зростати, а це ставить користувачів перед складнішим…

    10.06.2024