Експерти розповіли, що робити, якщо смартфон почав несподівано вимикатися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сучасному світі складно без смартфона, адже з його допомогою ми виконуємо безліч важливих функцій, тому, коли пристрій починає мимоволі відключатися в самий невідповідний момент, починається хвиля паніки та стресу. Експерти розповіли, чому смартфон може відключатися та як можна вирішити цю проблему.

За словами фахівців, причини, через які гаджет вимикається, можна поділити на три основні групи:

  • проблеми з акумулятором;
  • проблеми з програмним забезпеченням (ПЗ);
  • проблеми у платах пристрою.

Щоб зрозуміти, що сталося з пристроєм, постарайтеся згадати, може смартфон падав або щось ударявся останнім часом. Якщо так і є, то проблема може ховатися в механічній частині. Якщо він почав вимикатися після оновлення або встановлення будь-яких програм – усунення причин варто розпочати саме із софту. А якщо набрякла або перегрілася батарея, тоді означає проблема в ній.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити, якщо телефон вимикається і вмикається через софт?

Намагайтеся видалити всі програми, які ви встановлювали на смартфон нещодавно, якщо такої можливості немає, тому що гаджет моментально вимикається, тоді скиньте все до заводських налаштувань за допомогою спеціальної комбінації кнопок. Якщо проблема була в програмному забезпеченні, то після цього телефон повинен почати працювати коректно, єдиний нюанс – не вдасться зберегти файли, збережені на пристрої.

Що робити, якщо телефон вимикається через акумулятор?

Найпростіший спосіб – купіть новий. І зробити це потрібно якнайшвидше, щоб не пошкодити улюблений гаджет, адже його ремонт обійдеться значно дорожче. Якщо проблема не в самій батареї, а з контактами, достатньо зачистити клеми акумулятора і контакти девайса.

Що робити, якщо телефон сам вимикається через «залізо»?

У такому разі, щоб ще більше не пошкодити смартфон, зверніться до сервісного центру. Тому що вирішити проблему із внутрішніми комплектуючими звичайному користувачеві не вдасться, тут знадобиться допомога фахівця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.