Статті

Названо 5 речей, які не варто робити зі своїм телефоном, щоб його не зіпсувати

Share

Для того щоб ваш телефон прослужив довше, необхідно дотримуватися правил експлуатації. Недбале поводження, неперевірені рецепти лагодження, “народні” поради з інтернету можуть призвести до того, що улюблений гаджет буде безповоротно зіпсований.

У цій статті наведено найпоширеніші помилкові дії недалекоглядних власників смартфонів, що сприяють швидкому виходу агрегату з ладу. Отже, чого ж не можна робити?

Розряджати до нуля

Смартфон був повністю розряджений, а після зарядки відмовляється вмикатися – саме з такою проблемою користувачі дуже часто звертаються до сервісних центрів. Причина може бути в захисті контролера, який не дає змоги заряджати, ймовірно, неякісну батарею, або батарею, що вийшла з ладу. Коли напруга нижча за мінімальну, контролер живлення відмовляється реагувати на акумулятор і не заряджає його.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто доводить гаджет до повної розрядки, керуючись поширеним технологічним міфом. Вважається, що таким чином можна продовжити термін роботи пристрою. Але це зовсім не так. Фахівці стверджують, що кожна повна розрядка телефону зменшує ресурс роботи акумулятора на 5%.

Найчастіше смартфони зараз працюють на літій-іонних або літій-полімерних акумуляторах. Оптимальною для них є якомога частіша підзарядка, що підтримує рівень заряду батареї не нижче 10 – 15 %.

Ремонтувати “зарядку” ізоляційною стрічкою

Поради про те, як швидко полагодити пошкоджений дріт зарядного пристрою, містять і використання ізоляційної стрічки. Це вже стало практично класичним способом, і все ж він – один із найбільш сумнівних.

Ізолента не забезпечує необхідної фіксації дроту. У процесі використання вона сповзає, перестаючи виконувати свою функцію.

Багато хто може заперечити, що використання ізоляційного матеріалу дає змогу хоча б ненадовго продовжити термін служби зіпсованої зарядки. Але річ у тім, що пошкоджений зарядний пристрій може нашкодити і телефону. Фахівці застерігають від використання дешевих, несправних комплектуючих. До цієї категорії входять і пристрої, відремонтовані самостійно, з використанням ненадійної ізоляційної стрічки.

А ще при використанні ізоляційної стрічки, яка недостатньо міцно тримається на шнурі, є ризик удару струмом під час зарядки акумулятора. У 2017 році весь Китай був приголомшений новиною про загибель дівчинки-підлітка, яка необережно лягла на пошкоджений дріт під час зарядки телефону.

Сушити феном гаджет-потопельник

Перша паніка, якщо телефон впав у воду і намок, може народити найнесподіваніші рішення проблеми. Так, деякі користувачі для швидкого порятунку смартфона починають сушити його феном. Чи треба говорити, що цей спосіб не тільки марний, а й здатний гарантовано зіпсувати ваш телефон без можливості відновлення.

  • Струмінь повітря з фена, незалежно від встановленого режиму, тільки заганяє вологу глибше в корпус.
  • Потоки гарячого повітря пошкоджують делікатні деталі смартфона і можуть навіть розплавити їх.
  • Висока температура запускає процес окислення частини деталей і призводить у підсумку до корозії.

У разі потрапляння у воду найоптимальнішим варіантом дій буде одразу ж витягнути гаджет, вимкнути його, якщо він не вимкнувся сам, ретельно витерти серветками, вийняти батарею і звернутися до послуг фахівця для перевірки та можливого ремонту пристрою.

Стукати батарейкою для поповнення заряду

Цей рецепт заряду батарейки багато хто виніс із дитинства. Тоді дійсно поширений був такий спосіб продовження служби елемента живлення.

У випадку з батареєю смартфона це не тільки марно, а й небезпечно.

Річ у тім, що:

  • удари;
  • струс;
  • волога;
  • високі температури,

– все це ті чинники, які вкрай негативно впливають на стан акумулятора: він здатний вибухнути і загорітися.

Це може статися навіть не відразу після спроб оживити заряд за допомогою грубої сили, а через деякий час. Будь-яке пошкодження батареї загрожує подібними неприємностями в подальшому.

Тримати смартфон у холодильнику

Дивно, але існує й такий народний рецепт невідкладної допомоги улюбленому пристрою. Деякі “знавці” радять помістити пристрій, що перегрівся, в холодильник або прямо в морозильну камеру.

Щодо цього вже неодноразово висловлювалися провідні фахівці компаній-виробників.

Різкий перепад температур здатний гарантовано вивести телефон з ладу.

У разі перегріву або довгого перебування на спеці пристрій треба охолоджувати поступово, послідовно знижуючи температуру в кімнатних умовах.

Як бачите, є досить багато варварських способів поводження зі смартфоном, які, тим не менш, вважаються цілком нормальними. Позбавляйтеся подібних помилок, дотримуйтесь усіх правил поводження з технікою, і ваш улюблений апарат прослужить вам вірою і правдою ще дуже довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP небезпечно використовувати у 2024 році

    Використання застарілих операційних систем, таких як Windows XP, може становити значний ризик безпеки користувачів при…

    20.05.2024

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024