Названо 5 речей, яких не варто припускатися під час заряджання смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Повноцінна робота телефону неможлива без регулярного підживлення. Але заряджати його потрібно правильно, а багато власників роблять помилки, що скорочують термін служби смартфона.

Реклама

Повне розрядження акумулятора

Більшість власників смартфонів переконані, що пристрій потрібно розряджати повністю. Якщо робити так постійно, то дуже скоро повного заряду телефона не вистачить навіть на добу роботи. Відновити початкову працездатність не вдасться, доведеться міняти акумулятор.

Якщо телефон новий, його слід розряджати до позначки 30%, а заряджати не більше ніж до 95%. Це стосується і пристроїв на літієвих батареях.

Сучасні моделі телефонів повідомляють користувачеві про низький заряд акумулятора після досягнення позначки 20%. Оптимальною вважається зарядка від 40 до 80%. Якщо дотримуватися цієї умови, пристрій прослужить набагато довше.

У профілактичних цілях або якщо він не перебуває в експлуатації дуже довго, допустимо розряджати смартфон повністю і заряджати його до 100%. Це допоможе уникнути розсинхронізації між відображуваним рівнем заряду і реальною його величиною. Такий підхід подовжить термін служби батареї і зменшить ризик її загоряння.

Неякісні блоки живлення

Необхідно відмовитися від використання неякісних блоків живлення, застосовувати тільки заводські пристрої. Виробники радять заряджати смартфони оригінальним обладнанням. Ця вимога пов’язана з відмінностями в технічних характеристиках у різних моделей пристроїв. Особливо важлива величина вихідної напруги зарядного пристрою. Застосування неякісних підробок може стати причиною псування телефону або мимовільного загоряння.

Ігри на телефоні

Не варто грати на смартфоні, коли він підключений до зарядки. Подібні дії спричиняють сильне нагрівання батареї, що зменшує її ресурс. Ігри є надто ресурсномістким заняттям, це стосується і “важких” додатків, які користувач тримає відкритими.

Сильне нагрівання АКБ особливо сильно шкодить бюджетним моделям.

Взагалі використання смартфона під час заряджання, хоч і припустиме за умови використання якісного блока живлення, але все ж небажане. Крім того, експлуатація телефону, підключеного до мережі, збільшує час зарядки.

Зарядка всю ніч

Незважаючи на те, що сучасні гаджети вміють контролювати рівень заряду, залишати телефон заряджатися на всю ніч не рекомендується. Є ймовірність перевантаження акумулятора, що може стати причиною вибуху або загоряння. Час заряджання не повинен перевищувати вимог технічного регламенту пристрою. Це правило стосується насамперед телефонів з літій-іонними батареями.

Заряджання на морозі

Несприятливі погодні умови можуть нашкодити акумулятору. На ресурс батареї значний вплив має температура. Найнебезпечнішими для АКБ є спека та мороз. Телефон слід берегти і від прямого впливу сонячних променів. Перебування на сонці збільшує ризик перегріву акумулятора. Холод також завдає шкоди батареї, прискорюючи витрату енергії.

Не можна заряджати телефон поруч із радіатором опалення – це загрожує вибухом. Під час заряджання в холоді на досягнення необхідного рівня йде більше часу.

Дотримання описаних рекомендацій допоможе продовжити термін використання телефону. Смартфон довго триматиме заряд, якщо не припускатися помилок під час його під’єднання до мережі живлення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ