Експерти розповіли, як дізнатися, що смартфон заражений вірусом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Без смартфона зараз нікуди, адже з його допомогою ми спілкуємося, обмінюємося інформацією, працюємо, а також у цьому маленькому пристрої зберігаємо важливу про себе інформацію. А отже, потрібно стежити за тим, щоб у смартфон не потрапляли віруси і звертати увагу на різні тривожні “дзвіночки”.

За словами експертів, зрозуміти, що зі смартфоном щось не так можна завдяки певним ознакам. Насамперед, ви можете помітити, що він знизив свою продуктивність. З невідомої причини гаджет може “зависати” і повільніше працювати. Також у нього можуть з’явитися труднощі з акумулятором. Якщо ваш смартфон почав швидко розряджатися, можливо, в нього проник вірус.

Крім того, в браузері, навіть якщо ви користуєтеся ним не активно, можуть почати спливати дивні вікна, в такому разі краще провести перевірку смартфона на наявність шкідливих програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Може бути й таке, що на мобільному пристрої ви виявите нові додатки, але не пам’ятаєте, навіщо і коли ви їх встановили. Найімовірніше, вони могли бути завантажені вірусом.

Занепокоєння має викликати і той факт, що телефон почав себе дивно поводити, зокрема відкривати і закривати самостійно додатки, скидати дзвінки. Ця ознака також може вказувати на те, що гаджет заразився трояном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.